Podrobnosti: Nasilna smrt ženske v Metliki, osumljenec si je sodil sam, našli so tudi poslovilno pismo

A.L.
13.01.2023 09:19

Za dejanje je osumljen 38-letnik, ki si je potem sodil sam.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mojca Furlan Rus, Dnevnik

Metliški policisti so se v četrtek odzvali na obvestilo zaskrbljenih občanov, da se jim 61-letna znanka iz Radovice ne javlja na telefon. Ob prihodu na kraj, nekaj pred tretjo popoldan, so policisti v garaži našli mrtvega moškega, v hiši pa mrtvo žensko.

Na kraj so nemudoma poklicali reševalce in dežurno zdravnico, ki je lahko le potrdila, da sta oba mrtva. Primer so prevzeli kriminalisti novomeške policijske uprave, ki so ugotovili, da gre za 61-letnico in 38-letnika, ki sta v sorodstvenem razmerju in sta živela na istem naslovu. O dogodku so obvestili dežurno preiskovalno sodnico in okrožnega državnega tožilca.

Po prvih ugotovitvah ogleda je 61-letnica umrla nasilne smrti, 38-let star moški pa si je sodil sam, znakov nasilja pri njem namreč niso odkrili. Med pregledom prostorov so našli še dva mrtva psa in dve mrtvi mački.

Ogled kraja so kriminalisti zvečer prekinili in ga nadaljevali danes zjutraj. Med nadaljevanjem ogleda so zasegli oster predmet, s katerim naj bi 38-letnik zadal smrtne poškodbe pokojni 61-letnici. Našli so tudi poslovilno pismo.

Da se ugotovijo vse okoliščine dogodka in čas nasilne smrti, je preiskovalna sodnica za pokojnico odredila sodno obdukcijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta