Policija: Ne nasedajte oglasom za vozniška dovoljenja, ker so na delu goljufi

Va
20.09.2023 17:55

Policija je prejela več prijav oseb, ki so nakazale denar za neveljavna, ponarejena vozniška dovoljenja. Tega so se prevaranti domislili tokrat in zlorabili družbeno omrežje ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lažni oglas na FB 
PU Celje

Celjski kriminalisti obravnavajo sume storitve kaznivih dejanj goljufije in ponarejanja listin, ki se navezujejo na prodajo ponarejenih vozniških dovoljenj, so sporočili s PU Celje.

V sodelovanju z Agencijo Republike Slovenije za varnost prometa so v zadnjih dneh zaznali, da so se na družbenem omrežju Facebook pojavili zapisi/oglasi, v katerih posamezniki proti plačilu ponujajo pridobitev slovenskih in mednarodnih vozniških dovoljenj. K nekaterim zapisom so dodane kar fotografije policijskih preventivnih dogodkov, ki so bile objavljene na družbenih omrežjih.

Po do sedaj zbranih podatkih vozniško dovoljenje za B-kategorijo goljufi ponujajo za 1700 evrov, vozniško dovoljenje za vse kategorije pa za 3700 evrov.

Policija je prejela že več prijav oseb, ki so nakazale denar za neveljavna, ponarejena vozniška dovoljenja. Zato občane opozarjajo, naj ne nasedajo tovrstnim ponudbam, saj gre za goljufe, ki se okoriščajo na tuj račun.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta