Policija predstavila podrobnosti o najdenem truplu na Krimu: Bil je umorjen, domnevni storilec pa je na begu

M.R.
19.12.2023 11:18

Ljubljanski kriminalisti so ugotovili identiteto pokojnega moškga, katerega truplo je bilo septembra najdeno na območju Krima pri Ljubljani.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policijska preiskava
Tit Košir

Truplo 37-letnega Ljubljančana so občani na pobočju Krima naključno našli avgusta letos. Ljubljančan je bil pogrešan sicer že od marca, policijska preiskava pa je pokazala, da je umrl nasilne smrti, je danes povedal vodja oddelka za splošno kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana Valter Zrinski

Obdukcija je namreč pokazala, da naj bi bil 37-letnik ubit s strelnim orožjem. Policisti so v okviru preiskave opravili prek 80 razgovorov, z nekaterimi osebami tudi večkrat. Zasegli so tudi več dokazov in ugotovili, da je glavni osumljenec 38-letni Ljubljančan. 

Ubil naj bi ga v stanovanju na območju centra Ljubljane, nato pa truplo prepeljal na območje Krima in ga tam odvrgel. Storilec naj bi bil žrtvi dolžan denar, vendar pa Zrinski o višini dolga ni govoril. 

Osumljenec, ki ga sicer policija v preteklosti ni nikoli obravnavala, je še na begu in ga iščejo tudi ob sodelovanju s tujimi varnostnimi organi, je potrdil Zrinski. Na koncu je še dejal, da je za kaznivo dejanje umora zagrožena najmanj 15-letna zaporna kazen, lahko pa je storilec obsojen tudi na dosmrtno ječo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta