Policijski lov na avtocesti: Moškega s čelado, ki so ga sumili ugrabitve, bodo ovadili zaradi povzročitve splošne nevarnosti

Vesna Lovrec
03.06.2021 13:51
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policisti so osumljenega prijeli  pred počivališčem Maribor, pri izvozu na Ptujsko cesto v bližini pokopališča Dobrava.
Vesna Lovrec

Kot blisk hitro se je v policijskim vrstah dopoldan razširila informacija, da je neki moški s čelado na glavi na avtocesti na relaciji Prepolje - Maribor ugrabil voznika avtomobila in mu z nožem zagrozil, da ga pelje v Maribor. Aktiviranih je bilo več policijskih patrulj, lov za domnevnim ugrabiteljem pa se je končal pred počivališčem Maribor, pri izvozu na Ptujsko cesto v bližini pokopališča Dobrava. Uniformiranci so moškega s čelado vklenili, ga strpali v policijski kombi in odpeljali na zaslišanje na Policijsko postajo Rače. Razgovor so opravili tudi z domnevno žrtvijo ugrabitve, a se je izkazalo, da ni šlo za ugrabitev niti za grožnjo, pač pa zgolj za povzročitev splošne nevarnosti. Kot smo neuradno izvedeli od zanesljivega vira, je voznik avtomobila, h kateremu je na avtocesti prisedel moški s čelado, policiji razložil, da je imel možakar v rokah res nož, a da mu z njim ni grozil, ampak ga je prosil, naj ga odpelje v bolnišnico. Ker ga je ustavljal sredi avtoceste, in to s čelado na glavi, je bil voznik prepričan, da gre za motorista, ki je imel nesrečo, zato mu je pomagal. 

Kaj si je mislil voznik,  ko so za njim vozile policijske patrulje, nismo izvedeli, smo pa od virov blizu policiji izvedeli, da se je za njim podil tudi možakar iz Prepolj,  ki je moškega s čelado sumil, da je nameraval vlomiti v hišo njegove matere. Osumljeni jo je namreč prosil za en evro, ko ga je ženska odpravila, pa je pričel riniti v notranjost hiše. Ženska je to povedala sinu, on pa se je misleč, da gre za storilca, ki je  poskušal vlomiti v hišo oziroma izvršiti rop, zapodil za njim z avtom. Možakar se je pognal v beg, nakar je preplezal zaščitno ograjo ob avtocesti in s čelado na glavi tekal sem ter tja in ustavljal mimovozeče avtomobile. Kot rečeno, se voznik, ki je osumljenega pripeljal v Maribor, ni počutil ogroženega, zato je pristojna tožilka policiste po naših neuradnih podatkih usmerila, naj dejanja ne preiskujejo kot grožnjo, pač pa kot povzročitev splošne nevarnosti, kar je povzročil s svojim ravnanjem na avtocesti, ko je ustavljal mimovozeče voznike. Misterija o tem, zakaj je bežal s čelado na glavi, nismo razvozlali, smo pa zgodbo o dogajanju tudi uradno preverjali na Policijski upravi Maribor, a njen predstavnik Miran Šadl podrobnosti o dogajanju ni mogel razkriti. Potrdil je le, da zadevo, o kateri sprašujemo, policija preiskuje kot kaznivo dejanje povzročitev splošne nevarnosti, za kar je predpisana kazen do pet let zapora. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.