Policisti posredovali v bolnišnici: 42-letnica s seboj na zdravljenje prinesla heroin

A.L.
14.02.2024 10:21

Ženska je bila v preteklosti že kaznovana zaradi zlorabe mamil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Splitsko sodišče ji je odobrilo, da kazen 1000 evrov plača v petih obrokih.
Profimedia

Hrvaški Jutarnji list poroča o nenavadnem primeru, ki se je zgodil v Splitu. 42-letna Hrvatica se je zdravila v tamkajšnji bolnišnici na Firulah, tam pa so jo obiskali policisti. Razlog pa nekoliko nenavaden. Pacientka je v škatlici cigaret skrivala heroin.

Eden od policistov je na sodišču povedal, da ga je vodja izmene napotil na kardiološki oddelek bolnišnice, kjer je izvedel, da je pacientka ob premestitvi v drugo sobo postala nervozna. V zavoju cigaret Lucky Strike so ji namreč našli dva zavojčka "zdravil" brez recepta. Vse to so ji zasegli in poslali na toksikološko preiskavo. Ta je pokazala, da je 42-letnica pri sebi skrivala zavojčka z nenavadno vsebino. V enem je bilo 0,62 grama heroina, v drugem pa citronska kislina.

Ženska je bila v preteklosti že kaznovana zaradi zlorabe mamil. Splitsko sodišče ji je po poročanju hrvaškega medija odobrilo, da kazen 1000 evrov plača v petih obrokih. Poleg tega so ji naložili še plačilo 335 evrov stroškov prekrškovnega postopka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta