Poskus uboja: 36-letnica hotela zadušiti sostanovalko

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
27.03.2020 13:48

Na varovanem oddelku socialnovarstvenega zavoda Hrastovec je sinoči 36-letna varovanka zavoda poskušala vzeti življenje svoji trinajst let starejši sostanovalki, a se je ta zbudila in se pravočasno ubranila napadalki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maribor Univerzitetni klinicni center UKC Oddelek za psihiatrijo napis psihiatrija Desk _Notranja Logotipi Objekti Zdravstvo Zgradbe Avtor Andrej Petelinsek
Andrej Petelinsek

V socialnovarstvenem zavodu v Hrastovcu se je sinoči zgodil incident, ki so ga kriminalisti prepoznali kot poskus uboja. Šestintridesetletna ženska je v sobi na varovanem oddelku zavoda poskušala vzeti življenje svoji 49-letni sostanovalki, je dogajanje povzel tiskovni predstavnik mariborske policije Miran Šadl. Razkril je, da je napadalka žrtev poskušala zadušiti z vzglavnikom, a se je oškodovanka zbudila in se uspela rešiti. Vendar se osumljena po Šadlovih besedah niti po tem ni umirila. Grozila je, da bo dejanje dokončala. Zaposleni v zavodu so jo poskušali pomiriti, ona pa se jim je aktivno uprla, zato so bili primorani zoper njo uporabiti posebne varovalne ukrepe. Po zdravniškem pregledu so jo odpeljali na forenzično enoto psihiatrije v Univerzitetni klinični center Maribor. Osumljena po podatkih policije doslej še ni bila obravnavana zaradi tovrstnih dejanj, zaradi poskusa uboja ji preti od 5 do 15 let zapora. Če bi se izkazalo, da je dejanje storila neprištevna, ne bo šla v zapor, saj neprištevni storilci kazensko niso odgovorni. Tožilstvo v takšnem primeru sodišču predlaga, da se osumljenemu za dejanje izreče ukrep obveznega psihiatričnega zdravljenja na forenzični enoti.
Spomnimo, da letos v Hrastovcu to ni prvi incident. Podoben se je zgodil 26. februarja. Takrat je 52-letna varovanka tega zavoda z vzglavnikom domnevno poskušala zadušiti svojo enajst let starejšo sostanovalko, vendar jo je ta pravočasno odrinila, zato ni utrpela nobenih poškodb.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta