Poskus umora sodnice: Sodišče zoper osumljenega ni odredilo ukrepa prepovedi približevanja

Elizabeta Planinšič Elizabeta Planinšič
26.06.2019 12:55

Motiv za napad na mariborsko sodnico naj bi bilo dejstvo, da se je želela dokončno raziti s partnerjem in od njega pričakovala denar.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pred hišo naj bi sodnico pričakal njen partner in jo pretepel z policiji sicer še neznanim predmetom. 
Sašo Bizjak

Policisti so na novinarski konferenci predstavili nekaj podrobnosti o preiskavi napada na sodnico Danielo Ružič, ki je rezultirala v ovadbi za poskus umora zoper Andreja H., sodničinega partnerja.
Kot je pojasnil vodja mariborskih kriminalistov Andrej Kolbl, so kriminalisti ovadbo podali v ponedeljek. Moškega sumijo, da je 16. junija letos okoli pol ene ure zjutraj pred vhodom v stanovanjsko hišo v Pekrah pri Mariboru žrtev pričakal v temi in jo s trdim predmetom pretepel ter jo hudo poškodoval. Oškodovanka je bila odpeljana v mariborsko bolnišnico, kjer je še zmeraj na zdravljenju. Kolbl je pojasnil, da se je intenzivna kriminalistična preiskava pričela takoj po dejanju. "V njej so poleg kriminalistov sodelovali tudi izvedenci nacionalnega forenzičnega laboratorija in inštituta za sodno medicino. Opravili smo številne operativne ukrepe, opravili razgovore z zaposlenimi na Okrožnem sodišču v Mariboru ter s sorodniki žrtve. Opravili smo preiskavo stanovanjske hiše, vozil, pa tudi sodničinega kabineta na sodišču. Pridobili smo tudi izpis prometa mobilnega telefon," je nizal Kolbl. Preiskavo so, je poudaril, ločili na dve osnovni verziji: da je dogodek povezan s poklicem žrtve, torej sodstvom, ali pa da gre motiv iskati v zasebnem življenju. "Preiskava je pokazala, da gre za motiv, ki izhaja iz zasebnega življenja oškodovanke," je pojasnil Kolbl. Razlog za napad naj bi bilo dejstvo, da naj bi bila oškodovanka namreč partnerju predočila, da se bo dokončno odselila in od njega terjala finančna sredstva. "V takih primerih, ko gre za dejanje, ki izvira iz zasebnega življenja, je ključno sodelovanje vseh vpletenih." Z oškodovanko so, je povedal vodja mariborskih kriminalistov, večkrat opravili razgovor. Kaj jim je povedala, ni hotel razkriti. 

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta