Potrjeno: Mrtvi v morju pred Porečem je od četrtka pogrešani 47-Slovenec

STA, VČ
30.07.2019 15:55

Iz doslej še neznanega razloga je pri Vrsarju padel v morje prek krmila vodnega skuterja. Na sebi ni imel rešilnega jopiča.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vrsar
Tit Košir

Na oddelku za patologijo v puljski bolnišnici so danes opravili obdukcijo trupla, ki so ga v ponedeljek našli v morju pred Porečem. Potrdili so, da gre za 47-letnega Slovenca, ki je 25. julija pred avtokampom v Vrsarju padel z vodnega skuterja, je sporočila istrska policija. Ker obdukcija ni mogla zagotovo potrditi vzroka smrti, so odredili nadaljnje preiskave.
47-letni Slovenec je v četrtek pozno popoldne pred obalo Vrsarja padel z vodnega skuterja, s katerim je prevažal tudi svojega mladoletnega otroka, drugega otroka pa je vlekel za seboj na napihljivem obroču iz gume. Iz doslej še neznanega razloga je padel v morje prek krmila, nato se je za njim izgubila vsaka sled. Na sebi ni imel rešilnega jopiča. V trenutku nesreče je vozil v bližini gliserja, ki je za seboj vlekel osem oseb.
Istrska policija, luška kapetanija, policijski potapljači, gasilci ter potapljači kluba Morska zvezda so pogrešanega Slovenca intenzivno iskali štiri dni. Njegovo truplo so v ponedeljek izvlekli iz morja pred Porečem. Istrska policija je sporočila, da so pred tem okoli poldneva dobili obvestilo službe za iskanje in reševanje na morju, da so navtiki v morju pred Porečem opazili truplo, ki plava na morju. Pripadniki pomorske policije so nato na devetih navtičnih miljah od poreškega pristanišča našli in iz morja potegnili truplo moškega. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta