Pred tednom dni je v brkinski vasi prišlo do hudega pretepa: Je tekla kri zaradi ljubosumja?

Danijel Cek
11.06.2024 09:19

Pred dobrim tednom se je na Ostrožnem Brdu dogajal pravi filmski pretep. 57-letni domačin naj bi prišel na dvorišče 38-letnika, menda kazal pretirano ljubezenske občutke do njegovega dekleta, nakar naj bi se moška stepla.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Ostrožnem Brdu se je pred dnevi zgodil hujši pretep, po katerem je osumljeni končal v priporu v mariborski enoti forenzične psihiatrije, žrtev pa v bolnišnici.
Leo Caharija

Starejši naj bi trdil, da ga je mlajši napadel celo z vilami, mlajši pravi, da vil ni imel v rokah. Po napadu so mlajšega vklenili, končal je v priporu na psihiatriji.

Šele nekaj dni po dogodku je sredi prejšnjega tedna do nas prišla novica, da naj bi se na Ostrožnem Brdu v Brkinih zgodil hud pretep, po katerem je napadalec končal v priporu, pretepeni pa v bolnišnici. Informacijo smo preverili na koprski policijski upravi, kjer so nam pojasnili nekaj podrobnosti.

Višji policijski inšpektor Loris Čendak je pojasnil, da se je v noči na prvo junijsko nedeljo zgodil fizični napad v eni od vasi v občini Ilirska Bistrica. Na kraj so takoj odhiteli bistriški policisti in kriminalisti koprske policijske uprave, ki so kmalu našli 38-letnega domačina, domnevnega napadalca, in ga zaradi utemeljenega suma, da je storil kaznivo dejanje, aretirali. Pri tem naj bi se jim upiral, zato so ga podrli na tla in vklenili.

"Napadanemu 57-letnemu moškemu, prav tako z območja Ilirske Bistrice, je bila v postopku nudena medicinska pomoč, odpeljali so ga v bolnišnico Izola v nadaljnjo oskrbo," je povedal Čendak in dodal, da so osumljenega kasneje privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku koprskega okrožnega sodišča zaradi kaznivega dejanja nasilništva, po zaslišanju pa je sodnik zoper 38-letnega Brkinca odredil pripor. Za očitano kaznivo dejanje mu grozi do pet let zaporne kazni.

In kaj naj bi se dogajalo v noči na prvo junijsko nedeljo na Ostrožnem Brdu? Po naših informacijah sta tako 38-letnik kot 57-letnik domačina in se dobro poznata. Nekaj minut pred polnočjo naj bi se starejši z avtom pripeljal na dvorišče mlajšega in tam našel njegovo dekle. Starejši naj bi do nje očitno gojil simpatije, s čimer naj mlajši ne bi bil zadovoljen.

Starejši jih je dobil več

To naj bi bil vzrok spora med njima, ki je kmalu prerasel v fizični obračun. Drugi pomemben dejavnik naj bi bili tudi alkoholni hlapi. Moška naj bi se prijela in začela pretepati, med udrihanjem pa je krajšo potegnil starejši. Mlajši naj bi ga s pestmi in tudi z lesenim kolom zbil na tla in ga pošteno premikastil, tako da je bil starejši ob prihodu policistov ves krvav. V napadu naj bi mlajši razbil tudi avto starejšega.

Ob prihodu bistriških policistov naj bi bil mlajši vidno razburjen in še vedno nasilen, zato so ga prijeli in vklenili, starejšega pa so reševalci odpeljali v izolsko bolnišnico. Po naših informacijah naj bi utrpel številne rane po rokah in glavi, zlomljenih naj bi imel tudi nekaj reber.

Na sojenje bo čakal v Mariboru

Napadalca so policisti in kriminalisti odpeljali v pridržanje in ga prejšnji ponedeljek prepeljali na zaslišanje k sodniku, ki je zanj odredil pripor. Menda naj bi sprva sumili, da so izpolnjeni znaki kaznivega dejanja poskusa uboja, za kar bi mu grozilo do 15 let zapora, potem pa so se tudi na podlagi poškodb odločili za kaznivo dejanje nasilništva.

Ker je tudi med zaslišanjem na sodišču kazal znake duševne stiske, je sodnik odločil, da napadalca najprej pregledajo v psihiatrični bolnišnici v Idriji ter se nato odločijo, če ga lahko zaprejo v običajen pripor. Očitno so v Idriji ocenili, da ni sposoben prestajati običajnega pripora v zaporu, zato so ga prepeljali v pripor na forenzično psihiatrijo v Maribor. Sojenje bo očitno tako dočakal v Mariboru.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta