Preiskava končana: Glavni akter iz letošnje afere o zavarovalniški goljufiji z odrezano roko obtožen tudi umora

A.L.
24.04.2019 13:51

V zadnjem obdobju zbrana dokazila potrjujejo, da takrat 25-letnik dejanja ni storil iz malomarnosti, ampak je 24-letnici vzel življenje na zahrbten način in iz koristoljubnosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje so od 15. marca 2015 preiskovali smrt 24-letnice z okolice Celja, katere smrt je s strelnim orožjem povzročil takrat 25-letnik doma z območja Ljubljane. "V teh dneh smo ga zaradi suma storitve kaznivega dejanja umora kazensko ovadili. Sumimo namreč, da takrat 25-letnik dejanja ni storil iz malomarnosti, ampak je 24-letnici vzel življenje na zahrbten način in iz koristoljubnosti," so sporočili s celjske policije.
Preiskava je sprva potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti. Osumljeni je namreč po storitvi dejanja močno manipuliral z določenimi osebami, ki bi lahko nudile več koristnih podatkov, na podlagi katerih so v zadnjem obdobju pridobili dodatne dokaze in so s pomočjo že prej zbranih dokazil lahko zaključili preiskavo.

Sodelovali z Europolom

Med celotno preiskavo so na podlagi zbranih obvestil izvedli več preiskovalnih aktivnosti. Med drugim so pridobili večje število odredb sodišča za pregled elektronskih naprav. Sodelovali so s številnimi tujimi varnostnimi organi in za pomoč zaprosili tudi Europol. Pridobili so tudi odredbe v okviru mednarodne pravne pomoči, ki so bile izdane ameriškim pravosodnim organom za zavarovanje določenih podatkov.
"V preiskavi smo opravili najmanj 80 razgovorov z občani, pregledali večje količine zavarovanih podatkov na elektronskih napravah ter izvedli vse druge kriminalistične pristope za dokazovanje kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah smo sproti obveščali okrožno državno tožilstvo, ki je vseskozi usmerjalo predkazenski postopek, vendar po oceni tožilstva do pred kratkim ni bilo dovolj dokazov za podajo kazenske ovadbe za naklepno kaznivo dejanje."
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta