Prijet osumljenec tatvine bankomata v Pliberku

Gordana Possnig Gordana Possnig
03.12.2018 18:29

Slovenski policisti so dopoldan prijeli enega osumljenca, ki je s pajdaši v noči na ponedeljek v središču Pliberka vlomili v poslovalnico Reiffeisen banke, ukradli so kaseto z denarjem iz bankomata

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Neznanec, ki naj bi v Pliberku sodeloval pri razstrelili bankomata
Pu Celje

Kot so potrdili s Policijske uprave Celje so policisti danes  v jutranjih urah prijeli enega od petih osumljencev kraje kasete z denarjem iz bankomata v Pliberku. Je državljan Moldavije in je trenutno v policijskem pridržanju v Sloveniji. Ostale osumljence še iščejo, so pa skupaj z avstrijskimi policisti identificirali še tri osumljence in je za njimi razpisano iskanje. Policisti so sicer že našli in zavarovali dokaze, povezane s kaznivimi dejanji osumljencev, danes zvečer bodo še preiskovali vozila, s katerimi so osumljenci po tatvini v Pliberku pobegnili v Slovenijo. Kot je sporočila Milena Trbulin s PU Celje, bodo policisti iskanje osumljenih nadaljevali tudi ponoči, zahvalila se je tudi prebivalcem Mežice za pomoč in sodelovanje.
Krajo bankomata oziroma kasete z denarjem iz njega so tatovi v Pliberku izpeljali v noči z nedelje na ponedeljek, ob 2.30. Njihov cilje je bil bankomat v preddverju Reifeisen banke v središču Pliberka, koliko denarja je bilo v kaseti, ni znano. Sprva so mislili, da so si tatovi pomagali z razstrelivom, a so avstrijski mediji kasneje poročali, da so si pri vlomu pomagali s še neznanim kovinskim orodjem. S svojim početjem so pri vhodu v banko povzročili precejšnjo materialno škodo,
Po neuradnih podatkih naj bi bilo storilcev pet, iskali so jih tudi s helikopterjem. Na območje Slovenije naj bi bili tatovi mejo prečkali na mejnem prehodu Reht. V sodelovanju s policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem jih iščejo še pripadniki specialne enote policije, posebne policijske enote policijske uprave Celje in policijske postaje vodnikov službenih psov, območje je preletaval tudi policijski helikopter. Policisti občane pozivajo, naj bodo previdni in pozorni na ljudi s fotografij, objavljenih na spletnih straneh, in naj, če opazijo sumljive osebe, takoj pokličejo na telefonsko številko 113.
Celjski policisti so ob tem občane tudi pozvali, naj se izogibajo krajem, kjer poteka iskanje tujcev, osumljenih tatvine bankomata v Pliberku, da lahko policisti neovirano opravljajo svoje delo. Domnevne roparje so iskali na območjih Podkraj pri Mežici, Smrečnikovo, Mrvovo in Štalekarca.
 "Gre za mednarodno skupino kriminalcev, ki je na naših radarjih že dlje časa," pa je za ORF povedal predstavnik avstrijske policije ​Mario Nemetz. Skupina naj bi bila odgovorna za več ropov v Avstriji. Avstrijci še poudarjajo, da zelo dobro sodelujejo s slovenskimi policisti.
Medtem ko tatovi denarja iz bankomata v Pliberku niso uporabili eksploziva, kot so sprva domnevali, pa v Lenartu ni bilo nikakršnega dvoma, da so tatovi do denarja v bankomatu na Partizanski cesti prišli veliko bolj hrupno kot njihovi tatinski kolegi v Avstriji. Okoli 4. ure v noči na nedeljo je namreč silovita eksplozija raznesla poleg bankomata tudi stekla na zgradbi, v kateri je bil bankomat, škodo pa je nastala še na sosednjih objektih. Policija za storilci še poizveduje, tudi vsota, ki so jo odnesli v kaseti bankomata, ni znana.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta