Primer napada na sodnico: policija še dopolnjuje ovadbo

Elizabeta Planinšič Elizabeta Planinšič
01.08.2019 14:08

Tožilstvo je terjalo od policistov dopolnitev ovadbe, ki so jo zaradi poskusa umora podali zoper sodničinega partnerja, a to je policija storila le delno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policisti predmeta, s katerim je bila pretepena sodnica, niso našli. 
Sašo Bizjak

Sodnica gospodarskega oddelka mariborskega okrožnega sodišča Daniela Ružič je bila napadena, pretepena pred svojim domov v Pekrah pri Mariboru 16. junija letos. Okoli 1. ure jo je, ko se je vračala domov, nekdo pričakal pred hišo in jo s predmetom, ki ga policija sicer ni našla, tako pretepel, da je bila tedaj, ko so jo pripeljali v mariborsko bolnišnico, v kritičnem stanju.
Policisti so prepričani, da za napadom stoji partner Ružičeve, Andrej H. Zoper njega so namreč deset dni po dogodku podali kazensko ovadbo na mariborsko tožilstvo zaradi poskusa umora. Policija je v ovadbi zapisala, da je ovadeni svojo partnerico pričakal v temi in jo nato iz zasede napadel, jo pretepel z neznanim predmetom in jo huje poškodoval. Predmeta, ki naj bi ga bil uporabljal napadalec, policija sicer ni našla. Motiv za napad je policija našla v tem, da se je 48-letna sodnica hotela raziti s svojim deset let starejšim partnerjem, ob razhodu pa je pričakovala od njega tudi nekaj denarja. Sodnica je sicer kasneje preko STA javnosti namenila, da se partnerja ne boji in da je ovadila neznanega storilca. 
Policisti so sicer osumljenemu dober teden po dejanju odvzeli prostost, a ga po poldrugem dnevu izpustili, saj tožilstvo na podlagi zbranih dokazov ni sodišču predlagalo odreditve pripora. Policisti so partnerju izrekli prepoved približevanja, a tudi s tem niso uspeli, saj je slovenjegraško sodišče, ki je zadevo prevzelo potem, ko se je mariborsko sodišče izločilo, odločilo, da policiji ni uspelo potrditi suma, da je Andrej H, res storilec dejanja. Mariborsko tožilstvo je potem, ko je od policistov prejelo ovadbo, terjalo od mariborskih kriminalistov dopolnitev ovadbe. Kot so nam pojasnili na mariborskem okrožnem državnem tožilstvu, je policija ovadbo dopolnila le delno, zato je tožilstvo znova terjalo dopolnitev kazenske ovadbe. Tako tožilstvo še čaka na policijo. Zdaj torej še ni jasno, ali bo tožilstvo terjalo od sodišča, da se zoper Andreja H. Opravi preiskava ali ne. To bo znano šele, ko bodo policisti ovadbo dopolnili.
Sodnica je sicer medtem bolnišnico že zapustila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta