Rekonstrukcija dogodka mariborskega zobozdravnika razbremenila očitkov o spolnem napadu

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
20.06.2023 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policiji je predlagala, da jo pred obiskom zobozdravnika ozvočijo, a ji je kriminalistka dejala, da tega ne morejo storiti.
Policiji je predlagala, da jo pred obiskom zobozdravnika ozvočijo, a ji je kriminalistka dejala, da tega ne morejo storiti.
Sašo Bizjak
Po prijavi pacientke, da jo je spolno zlorabil, je mariborsko sodišče zobozdravnika Nermina Suljića obsodilo na pogojno kazen enega leta zapora s triletno preizkusno dobo. Sodnica Simona Mernik je sodbo oprla tudi na izvedenska mnenja, vendar njena odločitev ni pravnomočno obveljala. Višji sodniki so sodbo razveljavili in primer vrnili na začetek, pred drugo sodnico, ki je v ponovljenem postopku odločila nasprotno od svoje predhodnice. Odločila je, da zobozdravniku krivda ni bila dokazana. Ker sta se tožilstvo in oškodovanka zoper oprostilno sodbo pritožila, ta ni postala pravnomočna. Zdaj so na potezi višji sodniki v Mariboru. 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta