Rekordni zaseg: Službeni ovčar med poostreno kontrolo zavohal kokain

Pripravila Vesna Lovrec
28.06.2020 16:10

Policisti dubrovniško-neretvanske policijske uprave so v sodelovanju z mobilno enoto dubrovniške carine na Hrvaškem zabeležili nov uspeh: zasegli so skoraj 25 kilogramov kokaina, za katerega je s predhodno analizo ugotovljeno, da je njegova čistost višja od 90 odstotkov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tržna cena zasežene droge bi na ulici lahko dosegla okoli dva in pol milijona evrov.
Policijska Uprava Dubrovačko-neretvanska

Tržna cena zasežene droge bi na ulici lahko dosegla do 20 milijonov kun, preračunano dva in pol milijona evrov. Drogo so odkrili 26. junija med redno akcijo poostrenega nadzora nad ljudmi, vozili in blagom, ki so jo policisti izvajali v sodelovanju s carino. Pri nadzoru sta sodelovala dva carinika in pet policistov, ob tej priložnosti pa je bil uporabljen tudi usposobljeni policijski pes za odkrivanje mamil, dveletni belgijski ovčar Johnny.
Kokain so našli v obmejnem mestu Ploče v vozilu 49-letnega italijanskega državljana. Po podatkih policije je bilo vozilo v petek okoli 11. ure ustavljeno na državni cesti D-8. Da je voznik nekaj skrival, je postalo jasno, ko je reagiral pes za odkrivanje drog, ki je bil uporabljen pri pregledu vozila. Policisti so pridobili sodni nalog za podrobnejši pregled vozila in v njem našli 21 paketov mamila, ki so vsebovali približno 25 kilogramov kokaina. Na dubrovniški policijski upravi pravijo, da je to največji zaseg kokaina na njihovem območju v zadnjih 20 letih. Droge so mu zaplenili s potrdilom, 49-letnega italijanskega državljana pa aretirali in privedli na policijsko postajo na kriminalistično preiskavo, nato pa ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Dubrovniku.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta