Romunu pol leta zapora

Andrej Bedek Andrej Bedek
16.05.2019 19:44
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Italiji ukradeno toyoto so izsledili v Sloveniji, zasegli pa na Madžarskem.
Pums

Na okrožnem sodišču v Murski Soboti je stekel predobravnavni narok za 31-letnega Romuna Igorja Pungo, obtoženega velike tatvine ter še kaznivega dejanja izdelovanja in pridobivanja orožja in pripomočkov, namenjenih za kaznivo dejanje. Obtožbo proti njemu je spisala tožilka Desanka Novak in tujca obremenila, da je sodeloval pri kraji vsaj dveh avtomobilov. Glede na dokaze v kazenskem spisu je tujec ocenil, da se o krivdi nima smisla sprenevedati, zato je sodniku Branku Palatinu rekel: "Priznam krivdo. Dejanje zelo obžalujem." Tožilka je zanj terjala pol leta zapora, sodnik pa je ocenil, da je kazen primerna, zato je predlogu sledil.
Romunu je odklenkalo v Dolgi vasi 10. februarja letos med prometnim nadzorom, ko so policisti ustavili osebni avto BMW Coupe moldavske registrske oznake. V avtu, ki ga je vozil Punga, so našli elektronske naprave in pripomočke za krajo avtomobilov. V nadaljevanju so policisti ugotovili, da je bil v kriminalnem dejanju povezan še z dvema rojakoma, s katerima je v Italiji ukradel osebna avta BMW X5 in Toyota Prius. Naša policija je te informacije sporočila madžarskim kolegom in ti so oba voznika ukradenih avtomobilov prestregli v bližini meje z Romunijo, jima odvzeli prostost, avtomobila pa zasegli. (abe)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta