Še ena gorska nesreča: Nemškega planinca, ki so ga iskali že včeraj, danes našli mrtvega

ČK
01.03.2019 12:27
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je ilustrativna.
Miran Slunjski

V Koritih Zadnjice pod potjo čez Plemenice so policisti gorske policijske enote in gorski reševalci GRS Mojstrana danes našli mrtvega planinca. Nemškega  državljana je v gorah policijski helikopter iskal že včeraj, dolino Vrat pa so prehodili gorski reševalci. Okoliščine kažejo, da je planinec zdrsnil na strmi in  spolzki poti ter umrl po padcu čez visoko prepadno steno. S kraja nesreče ga je danes odpeljal helikopter. Okoliščine kažejo, da gre za gorsko nesrečo. Planinec je bil v gorah sam.
Gorenjski policisti ob tem spet opozarjajo, da so razmere v gorah še vedno zelo nevarne in varljivo drugačne, kot jih kaže pogled iz doline. Od prejšnje hude nesreče, pri sestopu s Storžiča, še ni minil niti teden. Še teden prej je pri iskanju snežne deske na območju Krvavca zunaj smučišča zaradi zdrsa umrl hrvaški državljan, 9. februarja je planinka umrla pri sestopu z Grintovca ... 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta