Šentilj: V sredo aretirani Bojan Belna je že na prostosti. Zaradi trgovine z ljudmi priprli (le) najemnika nočnega kluba Tropicana

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
12.03.2021 18:04
Popoldan so kriminalisti pred preiskovalno sodnico okrožnega sodišča v Mariboru privedli peterico, ki so jo v sredo aretirali zaradi vpletenosti v trgovino z ljudmi. Tožilec je pripor predlagal samo za najemnika lokala Tropicana Zlatka Župca, povsem svobodna pa ni niti njegova partnerka. Tožilec je zanjo terjal ukrep obveznega javljanja na policiji, preiskovalna sodnica je predlogu sledila.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Popoldan je preiskovalna sodnica okrožnega sodišča v Mariboru zaslišala pet osumljenih, ki so jih policisti v sredo aretirali zaradi domnevne vpletenosti v trgovino z ljudmi, ki naj bi se bila odvijala v nočnem klubu Tropicana v Šentilju. Policisti so kazensko ovadili več ljudi, pridržali pa so jih pet, med njimi tudi podjetnika Bojana Belno, občinskega svetnika iz vrst SDS, ki je dal klub, v katerem je imel včasih diskoteko Yucatan, v najem Zlatku Župcu. V policijsko pridržanje so morali v sredo tudi  partnerica Zlatka Župca, ki je prišla k nam iz  Dominikanske republike, ter soosumljena Samo Robar in Leonardo Kozar, danes pa je bil pripor odrejen samo za Župca. 

Tožilec Jože Levašič iz specializiranega državnega tožilstva je za Večer izjavil, da za preostale štiri osumljene pripora po zaslišanju ni niti predlagal. Belna, Robar in Kozar se bodo tako hudih očitkov branili s prostosti, za življenjska sopotnico Zlatka Župca pa je tožilec iz razloga, ker je tuja državljanka, predlagal ukrep obveznega javljanja na policiji.

O podrobnosti očitkov tožilstvo in policija še nista spregovorila. Tiskovni predstavnik mariborske policijske uprave Miran Šadl je napovedal, da jih bodo predstavili v ponedeljek na tiskovni konferenci. Kot smo poročali že včeraj, preiskovalci sumijo, da so se vpleteni v trgovino z ljudmi s tem kriminalnim poslom ukvarjali že od leta 2013. Policija je prvo naznanilo o tem, da klub Tropicana "smrdi" po zlorabi prostitucije, prejela v letu 2016. Leta 2019 so proti osumljenim pričeli z izvajanjem prikritih ukrepov, prisluškovali so njihovim telefonskim pogovorom, v združbo pa infiltrirali tudi tajna delavca, ki sta delala pod krinko.

Na podlagi vseh zbranih dokazov so preiskovalci poglavitno vlogo v združbi pripisali Zlatku Župcu in njegovi partnerici. Z njima je tesno sodeloval tudi Aleksander Todorovič, a ga hišna preiskava v sredo ni doletela, ker se nahaja v Srbiji. Poleg vseh omenjenih so kriminalisti zaradi sodelovanja v kriminalni združbi, ki se je domnevno ukvarjala s trgovino z ljudmi, kazensko ovadili še dve tuji državljanki (iz Dominikanske republike), ki se prav tako branita s prostosti. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta