Sestra ugrabljenega Danijela Božiča pričala, da je bilo v ozadju za milijon evrov droge

STA
04.04.2022 17:41

Na nadaljevanju sojenja za poskus ugrabitve Žarka Tešanovića in ugrabitve Danijela Božića, ki so ga dva tedna kasneje našli umorjenega, je pričala njegova sestra

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Klemna Kadivca so začasno izločili iz postopka, saj je prejšnji teden preklical pooblastilo svojemu odvetniku.
Tomaû Primoûic/fpa

Na koprskem okrožnem sodišču je na sojenju Klemnu Kadivcu, Draganu Čikojeviću in Bojanu Stanojeviću, obtoženim ugrabitve Danijela Božića, ki so ga našli umorjenega, pričala sestra pokojnega. Opisala je, da je Božića v posle s trojico vpletel Žarko Tešanović, svoje obremenjujoče pričanje pa je večinoma oprla na informacije, ki jih je dobila prav od Tešanovića.

Pokojni brat je začel voziti Tešanovića in zanj opravljati druge prevoze, potem ko je ostal brez dela. To je bilo le nekaj mesecev pred njegovim izginotjem, je izpovedala sestra žrtve. Njej ni bilo všeč, da se brat druži s Tešanovićem, saj se je ta ukvarjal z nezakonitimi posli, a ji je brat obljubil, da bo prenehal sodelovati, čim dobi nazaj denar, ki mu ga je Tešanović dolgoval, je povedala.

Prav Tešanović pa je po njenih besedah "Danijela odpeljal v smrt". Pot z avtomobilom, ki bi se morala končati v Trstu, kjer naj bi se bili dobili s "Kadivčevimi ljudmi", se je namreč zaključila v Ankaranu, kjer so Božića ugrabili, kasneje pa so ga na Gorenjskem našli mrtvega zaradi nasilne smrti. Brat po mnenju priče v Ankaran ni odšel prostovoljno, saj naj bi bil sumil, da se nekaj pripravlja. Lokacijo naj bi bili Kadivčevi sicer izbrali zaradi odsotnosti kamer. V Ankaranu so bili sicer prisotni Klemen in Blaž Kadivec, Bojan Stanojević in Drejc Kovač, je priča navedla informacije, ki jih je dobila od Tešanovića.

Ozadje ugrabitve naj bi bilo za okoli milijon evrov droge, ki naj bi jih bili ukradli Klemnu Kadivcu, pri čemer so verjeli, da je Božić "pobasal denar". Kadivčevi naj bi po besedah priče kasneje tudi vdrli v njihovo drvarnico in odnesli neke torbe, menda zato, ker so se bali, da bi policija utegnila kaj zaseči v prihajajoči hišni preiskavi.

Obtožnica Klemnu Kadivcu, črnogorskemu državljanu Bojanu Stanojeviću in Draganu Čikojeviću očita, da so skupaj s še neznanima storilcema podrobno načrtovali ugrabitev pokojnega Božića in poskušali ugrabiti Žarka Tešanovića z namenom, da jima povzročijo najmanj hude poškodbe. S tem naj bi ju prisilili, da opustita posle s prepovedanimi drogami, in izsilili informacijo o tem, kje je ukradeno blago oziroma denar.

Petintridesetletnega Božića so decembra 2019 po tistem, ko je dobra dva tedna prej izginil v Ankaranu, našli mrtvega v okolici Kranja, umrl pa je zaradi nasilnega dejanja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta