Streljal v kombije in zažgal policijsko vozilo

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
01.10.2023 15:45

Policisti iščejo storilca, ki je v noči na soboto na parkirišču avtohiše Jarc v Mariboru uničil več avtomobilov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zaradi kontejnerja ob gorečih vozilih se požar ni širil naprej.
Andrej Petelinšek

Kriminalisti iščejo storilca, ki je v noči na soboto podtaknil požar na ograjenem parkirišču avtohiše Jarc v naselju Tezno v Mariboru, kjer so med drugim parkirana tudi intervencijska vozila policije in reševalcev. Zagorelo je okoli ene ure. Za zdaj še neznani storilec je ogenj podtaknil v policijsko vozilo, s tega pa se je požar nato razširil še na več drugih v bližini parkiranih vozil.

"V požaru je bilo poškodovanih več vozil, med njimi tudi intervencijsko vozilo policije, kombi, tovorno vozilo in osebni avtomobil," je naštela tiskovna predstavnica Policijske uprave Maribor Anita Kovačič Čelofiga in dodala, da je v požaru nastala velika škoda.

Vesna Lovrec

Po besedah direktorja avtohiše Jarc Milana Jarca bi lahko bila škoda še večja, če ne bi bil med gorečimi avtomobili in preostalimi vozili na parkirišču stal kontejner, ki je preprečil, da bi se požar razširil po celotnem parkirišču. "Največja zahvala pa gre gasilcem (v intervenciji je posredovala Gasilska brigada Maribor, op. p.), ki so v eni minuti zamejili požar, ga pogasili in preprečili, da bi se ogenj širil še naprej," je Jarc izjavil za televizijo Pop TV.

Prestrelil je sprednje steklo na več kombijih.
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Velika škoda je nastala tudi na drugem parkirišču avtohiše, kjer sicer ni gorelo, je pa neznanec prestrelil sprednje steklo na nekaj kombiniranih vozilih.

Če ga bodo policisti izsledili in prijeli, mu zaradi povzročitve splošne nevarnosti grozi do pet let zapora. Če bi se izkazalo, da je avtomobile zažgal in prestrelil z namenom izsiljevanja, zastraševanja ali maščevanja, pa storilcu grozi do osem let zapora.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta