Taylor Swift pretresla smrt njene oboževalke: Kaj se je zgodilo?

M.R.
18.11.2023 12:47

Na četrtkovem koncertu pevke Taylor Swift v Braziliji je umrla 23-letna udeleženka. Pretresena svetovna zvednica je ob tem na družbenih omrežjih objavila zapis.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pevka Taylor Swift med koncertom v Riu de Janeiru
Profimedia

Zadnji koncert ene izmed najbolj priljubljenih svetovnih glasbenih zvezdnic v tem trenutku je zasenčila velika tragedija. Taylor Swift je v okviru svoje aktualne turneje nastopila na stadionu Olimpico Nilton Santos v Riu de Janeiru.

Na koncertu je umrla njena mlada oboževalka Clara Benevides, ki se je nenadoma zgrudila. Sumijo, da je umrla zaradi srčnega zastoja, ki bi lahko bil posledica vročine, saj so v Riu v času koncerta namerili več kot 37 stopinj Celzija, na samem stadionu pa je bilo zagotovo še bolj vroče, poročajo pri brazilskem spletnem portalu Fohla De Sao Paolo. 

Zdravniki, ki so bili na kraju, je niso uspeli oživeti. Omenjeni portal še poroča, da so gasilci na stadionu morali pomagati več kot tisočim oboževalcem, ki so omedleli zaradi vročine.

Stadion v Riu de Janeiru pred koncertom Taylor Swift
Pilar Olivares

 

Po koncertu je Swift zapisala, da se je tragedija zgodila, še preden je sama prišla na oder. "Ne morem verjetni, da to pišem. Z zlomljenim srcem vam moram sporočiti, da smo nocoj še pred koncertom izgubili oboževalko. Ne morem opisati, kako sem pretresena zaradi tega. Nimam veliko informacij, le dejstvo, da je bila zelo lepa in premlada. Moje srce je z njeno družino in njenimi prijatelji. To je zadnje, kar sem pričakovala, ko sem se odločila, da v sklopu svoje turneje nastopim v Braziliji," je na Instagramu zapisala 33-letna zvezdnica. 

"Ljudje tu potrebujejo vodo. Kdorkoli je odgovoren, naj poskrbi, da jo dobijo," pa je mogoče slišati Taylor na posnetku s koncerta v Riu, ko je med petjem očitno videla dehidrirane oboževalce in med njih vrgla plastenko vode.

V Riu bo Swift nastopila tudi danes in jutri zvečer.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta