Toksikološka analiza pokazala, kaj vse je bilo v času smrti v telesu Mateja Periša

A.L.
22.06.2022 09:37

Obdukcija je pokazala, da je Matej Periš umrl zaradi utopitve. Zdaj so znani tudi rezultati toksikološke analize.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Sredi maja so delavci s tovorne ladje iz vode potegnili truplo pet mesecev pogrešanega Splitčana Mateja Periša. Spomnimo, da je 27-letnik izginil na zadnjo noč lanskega leta, ko se je s prijatelji zabaval v beograjskem klubu Gotik. Dežurni tožilec je ob najdbi trupla odredil obdukcijo in toksikološko analizo, prednostno pa je bila opravljena tudi analiza DNK, ki je, kot je sporočilo srbsko notranje ministrstvo, dokončno potrdila, da gre za Mateja Periša. Obdukcija je pokazala, da je umrl zaradi utopitve. Zdaj so znani tudi rezultati toksikološke analize.

Ta je po poročanju srbskih medijev pokazala, da je imel Periš v času smrti v telesu visoko koncentracijo amfetamina in alkohola. V vzorcu las so našli tudi kokain in benzoilekgonin. Niso pa zaznali kakršnih koli poškodb kosti glave, vrata, trupa ali udov, kar kaže, da Matej Periš ni umrl nasilne smrti.

Pokopali so ga poleg najboljšega prijatelja

27-letnika so pokopali na pokopališču Lovrinac v Splitu, njegovi prijatelji, ki so bili z njim na noč tik pred novim letom, ko je izginil, pa so nad dogajanjem še vedno močno pretreseni, pišejo srbski mediji. Zaradi velikega pritiska so se tudi umaknili iz javnosti.

Skupino prijateljev, ki se je družila že v osnovnošolskih letih, je sprva pretresla negotovost med iskanjem pogrešanega Mateja, stresno pa je bilo tudi zasliševanje na policiji. Po novici o najdbi trupla je neimenovani vir za Kurir povedal, da so se zaprli vase. "Vsi pričakujejo nekakšne odgovore, ki pa jih nimajo. Preprosto, usodne noči so se zabavali, veselili in družili, potem pa je Matej odšel iz kluba. Ni se jim zdelo čudno. Mislili so, da je morda šel na stranišče ali da je šel s kakšnim dekletom. Ko so ugotovili, da ga ni, so se ustrašili in začeli iskanje, ki je svoj tragični epilog dobilo 18. maja, ko so Matejevo truplo izvlekli iz Donave v Beogradu," za tabloid pojasnjuje sogovornik.

Mateja Periša so pokopali na mestu, kjer počiva njegov najboljši prijatelj Ivor Alunić, ki je tragično umrl tri mesece prej. Skupaj sta odraščala, obiskovala šolo in kasneje tudi delala kot skiperja. Septembra lani sta 26-letni Ivor in 27-letni Matej z motorjem šla proti Makarski. V trenutku, ko je bil Ivor na motorju sam, je trčil v robnik, padel po vozišču, čelada, ki ni bila dobro pripeta, pa mu je odletela z glave. Matej Periš ga je takrat takoj oživljal in poklical reševalce, a je zaradi hudih poškodb v bolnišnici umrl.

Smrt najboljšega prijatelja je Mateja močno pretresla, kot piše Kurir, so mu najbližji svetovali, naj si poišče tudi psihološko pomoč. Zaradi tragične nesreče je bilo negotovo tudi novoletno potovanje v Srbijo. Skupina prijateljev je tja vendarle odšla, a se je vrnila brez Mateja, ki je tragično umrl tik pred novim letom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta