Analiza DNK v Donavi najdenega trupla potrdila, da gre za pogrešanega Splitčana. Kaj je pokazala obdukcija?

M.R.
19.05.2022 09:29

Po včerajšnji najdbi trupla 139 dni pogrešanega Splitčana v Donavi v Beogradu prihajajo zdaj nove informacije. Srbsko notranje ministrstvo je sporočilo, da je DNK analiza potrdila, da gre za pogrešanega Mateja Periša.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kraj, kjer so včeraj izvlekli truplo pogrešanega Mateja Periša.
Profimedia

Truplo so včeraj našli mornarji tovorne ladje, iz vode pa so ga nato izvlekli policisti. Dežurni tožilec je odredil obdukcijo in tudi toksikološko analizo, prednostno pa je bila opravljena tudi analiza DNK, ki je, kot je danes sporočilo srbsko notranje ministrstvo, dokončno potrdila, da gre za Mateja Periša.

Obdukcija je pokazala, da je umrl zaradi utopitve. Opravljena bo tudi toksikološka analiza, rezultati pa naj bi bili znani šele v prihodnjih tednih, poročajo mediji. Vendar je bilo že včeraj praktično popolnoma jasno, da gre za 27-letnika, ki je lani izginil v noči na 31. december. Na truplu so našli oblačila, uro in telefon, ki pripadajo pogrešanemu. 

Matej Periš je v Beograd v dneh pred silvestrovim prispel s prijatelji. Z njimi se je usodnega večera zabaval v klubu Gotik ob Savi, nato pa je v enem trenutku klub zapustil v majici s kratkimi rokavi in tekel po beograjskih ulicah. Skušal je ustaviti taksi, po nekaterih informacijah pa naj bi se vrnil v bližino kluba. Krožile so informacije, da naj bi tudi plaval v reki, a okoliščine tega niso bile nikoli razjasnjene. 

Srbski časnik Blic danes neuradno poroča, da na truplu, ki je že v razpadajočem stanju, ni vidnih znakov nasilja.

Sinoči je v Beograd prispel načelnik hrvaške kriminalistične policije Antonio Gerovac, ki je potrdil, da bodo DNK trupla primerjali z DNK Matejevega očeta Nenada Periša. Gerovac je pod vprašaj postavil izvedbo toksikološke analize, saj da je od dogodka minilo že veliko časa. 

O najdbi trupla pri parku Ada Huja je srbska policija včeraj obvestila tudi Nenada Periša. Za Blic je v odzivu dejal, da bo odšel v Beograd takoj, ko bo v Splitu pripravil vse potrebno za pogreb svojega sina. Po obdukciji in opravljeni DNK-analizi mu bodo namreč srbski organi predali truplo, da ga bo lahko odpeljal na Hrvaško.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta