V Donavi našli truplo mladega moškega: Na njem je ista majica, kot jo je nosil skoraj pet mesecev pogrešani Splitčan

M.R.
18.05.2022 11:37

Srbski mediji poročajo, da naj bi v Donavi našli truplo od novega leta pogrešanega Splitčana Mateja Periša.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Truplo so danes zjutraj našli pri Adi Huji v Donavi.
Profimedia

Oblačila na truplu naj bi sovpadala s tistimi, ki jih je od pogrešanja nosil pogrešani. Truplo naj bi mornarji tovorne ladje pri beograjskem parku Ada Huja našli danes ob 9.20. Truplo je do obale odnesel močan veter, ki danes piha v Beogradu. 

Najdeni pokojnik naj bi bil oblečen v majico s poslikavo in kavbojke, na truplu pa je tudi ena bela superga, še poročajo novinarji Blica in dodajajo, da so truplo potegnili iz vode, nato pa so ga odpeljali na inštitut za sodno medicino. 

Na delu so tudi forenziki. Na roki naj bi imel najdeni pokojnik srebrno uro, v žepu pa je bil najden tudi mobilni telefon. Poslikava na majici naj bi tudi sovpadala z majico, ki jo je pogrešani Matej Periš nosil v času izginotja.

Dokončno bodo identiteto potrdili z DNK analizo, rezultati bi lahko bili znani že jutri, a forenziki naj bi že zdaj ugotovili, da je najdeni res pogrešani Splitčan.

Tožilstvo: Javnost bo obveščena o rezultatih analiz

Srbsko tožilstvo pa je sporočilo, da je bilo danes zjutraj najdeno truplo mlajšega, za zdaj neidentificiranega moškega. "Dežurni namestnik javnega tožilca v Beogradu je opravil ogled na kraju dogodka in odredil obdukcijo, toksikološke in DNK Analize, s pomočjo katerih bo ugotovljena identiteta za zdaj neznane osebe. Prav tako bo znan vzrok smrti," je še sporočilo tožilstvo in dodalo, da bodo o ugotovitvah skupaj z notranjem ministrstvom obvestili javnost.

Oče prihaja v Beograd

"Zelo težko mi je, pričakovali smo kakšno bolj srečno informacijo. Vendar pa vsaka resnica, je resnica in z njo se moramo soočiti, jaz in moja družina. Tako je to, več pa ne morem povedati. Zelo mi je težko. Prišel bom v Beograd," je povedal oče pogrešanega Nenad Periš, ki je po izginotju sina več mesecev bival v Beogradu. Potrdil je, da so ga srbski policisti o najdbi trupla tudi uradno obvestili.

"Vsem se zahvaljujem za skrb. Med iskanjem je bilo veliko iskrenega sočutja, tega ne bom nikoli pozabil, ker mi je veliko pomenilo," je povedal Nenad Periš in se zahvalil vsem posameznikom, tudi duhovnikom, policistom in novinarjem. Povedal je, da od danes dalje njegovo življenje ne bo več, kot je bilo. 

"Gremo naprej, pokazati moramo, da naša vera, ni bila le trenutna. Vdihnimo, poglejmo v nebo in recimo: 'Bog, hvala.' Ja težko mi je, grozno, mi je, neverjetno težko, a moram to sprejeti in iti naprej," je še dodal in prosil tudi medije, naj razumejo, da njegova družina sooča s težkimi trenutki.

Kaj je Periš počel na dan izginotja?

27-letni Periš je izginil v noči na 31. december 2021, ko se je s prijatelji družil v beograjskem klubu Gotik ob reki Savi. Njegovo izginotje so policistom prijavili šele naslednjega dne. Srbski policisti in potapljači so ga intenzivno iskali januarja in februarja. Vmes so se jim pridružili tudi kolegi iz hrvaškega ministrstva za notranje zadeve. Preverjali so tudi številna obvestila, teh naj bi dnevno prejemali tudi po deset, da je bil Periš nekje opažen.

Kamere so zabeležile njegove premike iz omenjenega kluba. Tekel je po beograjskih ulicah, vmes je skušal ustaviti taksista, ki pa ga ni pobral. Nato se je vrnil v bližino kluba ob reki. Kaj se je zgodilo zatem, ni znano. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta