Tragedija v Brunšviku: Žena do smrti zabodla športnega novinarja

Elizabeta Planinšič Elizabeta Planinšič
15.04.2022 21:13

Mariborski kriminalisti preiskujejo nasilno smrt znanega športnega novinarja Aleša Tihca. Kaznivega dejanja je osumljena njegova žena. Policisti so ji odvzeli prostost

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kriminalisti in forenziki so do noči zbirali sledi in dokaze, ki jim bodo pomagali razrešiti primer. 
Andrej Petelinšek

Na Dravskem polju, v občini Starše, v naselju Brunšvik, ki ne šteje več kot 435 prebivalcev, se je danes zgodaj popoldan zgodila strahovita tragedija. V mlaki krvi je po neuradnih podatkih obležal znan športni novinar, 48-letni Aleš Tihec. Uradne informacije o dogodku so skope, tiskovni predstavnik mariborske policijske uprave Miran Šadl pa je potrdil, da prve okoliščine kažejo, da je moški umrl nasilne smrti. "Nekaj pred 15. uro so bili policisti Policijske postaje (PP) Rače napoteni na intervencijo v zasebnem prostoru na območju PP Rače. Ob prihodu na kraj so našli moškega, ki ni kazal znakov življenja. Takoj so ga pričeli oživljati, kar so nato nadaljevali še reševalci, vendar moškemu ni bilo več pomoči. Umrl je na kraju," je pojasnil Šadl in razkril, da so policisti.v povezavi z dogodkom pridržali eno osumljenko.

Hčerki nista bili priča prepiru

Bili smo na kraju in od bližnjih sosedov izvedeli, da so policisti v pridržanje odpeljali ženo pokojnega, Ireno T. "V šoku sem, ne morem verjeti. Delovala sta mi kot idiličen par. Vsak večer sta šla s psičkom na sprehod, tako kot jaz. Imata krasni hčerki, obe osnovnošolki. Z njim sem pogosto klepetala. Zaradi svoje službe je veliko potoval. Ker sem sama živela in delala v tujini, se je rad pogovarjal z mano o svojih potovanjih. Tudi ona je krasna ženska. Ne, ne, to je grozno, hvala bogu, da punčk ni bilo doma. Pa tako harmonična družina so bili," nam je v solzah pripovedovala soseda zakoncev in dodala, da so vsi v ulici enakega mnenja, in sicer, da to ni bil zločin, ampak nesreča med prepirom. Na kak način naj bi bila žena možu vzela življenje, sosedje niso vedeli ali niso hoteli izgovoriti, v sosednjem kraju pa je zakrožila vest, da je bil posredi nož.

Tragedija se je zgodila v družinski hiši staršev osumljene, v kateri sta mlajša od zakoncev s hčerkama živela v zgornjem nadstropju. 
Andrej Petelinšek

Naša sogovornica je ob tem podatku zrla v tla in se spominjala prizora, kako je Irenin oče po dejanju brezciljno hodil po dvorišču. "Bil je ves prebledel. Ko sem ga vprašala, kaj se je zgodilo, mi je ponavljal 'izkrvavel je, pol ure smo čakali rešilca'. Zdaj, ali je bilo res tako, ne vem. Težko mi ga je bilo gledati, vsak dan se vidimo, hotela sem k njemu, ga objeti, jasno mi je bilo, da je v hudi stiski. Čudim se, da nobeden od teh moških, operativcev na kraju (policisti, gasilci, op. p.), ni upal stopiti k njemu in ga potolažiti. Njegovo ženo, torej Irenino mamo, so odpeljali v bolnišnico. Že nekaj dni prej je bila slabega zdravja, zdaj pa tole," je razlagala in pristavila, da jo je tragedija hudo pretresla, saj se je nekaj tako hudega v njeni bližini zgodilo prvič, pa čeprav je 55 let živela in delala v dvomilijonskem mestu, na letališču, kjer se je soočala z raznoraznimi situacijami.

Prijateljicam rekla, da sta nesoglasja zgladila

O razlogih, zakaj sta se zakonca danes sprla, je v bližnjem kraju zakrožila zgodba, da naj bi bilo vzrok ljubosumje. Že v preteklosti naj bi bil Aleš Tihec ženi grozil, ker je izvedel, da naj bi bila rada videla nekega drugega moškega. Zaupala se je prijateljicam, zelo so se bale zanjo, a jih je nedavno pomirila, da sta vsa nesoglasja zgladila. Kaj natančno je šlo narobe, ne ve nihče. Neka soseda je slišala, da se je iz hiše, kjer je družina živela skupaj z Ireninimi starši, slišalo žensko vpitje "nehaj že piti". V sosednjih krajih je sinoči zakrožilo več različic domnevnega dogajanja na naslovu Brunšvik 6, ena od teh je bila celo, da naj bi bil Aleš Tihec prvi pograbil nož in šel z njim proti ženi, a ga je prehitela. Usoden zanj naj bi bil en sam vbod, smo izvedeli neuradno, ali je bilo res tako, pa bo seveda pokazala preiskava. Bodo preiskovalci Ireno T. obravnavali zaradi uboja, umora ali morebiti zaradi (prekoračenega) silobrana, bo znano v prihodnjih dneh, ko bodo policisti bržkone sporočili tudi to, ali se bo branila s prostosti ali je bil zoper njo odrejen pripor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta