Tragedija: V nesreči umrl par, otrok je preživel, povzročil jo je voznik, ki je bil že prej odgovoren za hudo nesrečo

M.R.
02.06.2024 10:34

Hrvaško je v petek pretresla tragična nesreča na avtocesti med Zagrebom in Slavonijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hrvaška policija je sporočila, da sta na kraju petkove nesreče umrla 24-letnik in 20-letnica.
Profimedia

V nesreči je umrl par, dveletni otrok v avtomobilu pa je bil huje poškodovan, a ni v smrtni nevarnosti. Hrvaški policisti so sporočili, da je nesrečo povzročil 24-letnik, ki je z vozilom znamke BMW vozil od Okučanov proti Novski. Zaletel se je v zadnji del tovornjaka z bosanskimi registrskimi tablicami, ki je v isti smeri vozil pred njim. Na kraju nesreče sta umrla 24-letnik, in njegova 20-letna sopotnica, njun otrok pa je bil huje poškodovan in so ga oskrbeli v zagrebškem kliničnem centru. 

Hrvaški portal Index poroča, da je povzročitelj nekaj minut pred nesrečo na družbenem omrežju objavil videoposnetek, ki prikazuje njegovo divjanje v dežju po avtocesti s hitrostjo prek 200 kilometrov na uro. V posnetku 24-letnik v enem trenutku snema tudi sebe, pri tem pa pozdravi prijatelje in pove, da je na poti na krst. 

Index še poroča, da to ni prva tragična nesreča, ki jo je povzročil preminuli voznik. Že leta 2019 je v Novi Gradiški je več mesecev po nesreči, za katero je bil odgovoren prav on, umrla njegova 19-letna tedanja partnerka, ki je bila tedaj noseča. 

Nesreča se je zgodila 18. marca 2019. Tedaj je pokojni izgubil nadzor nad kombijem, pri tem ga je zaneslo na drugo stran ceste, nato pa je trčil v betonski most. Zaradi sile, ki je nastala ob trku, se je kombi prevrnil, odbilo pa ga je na nasprotni vozni pas, po katerem je prihajalo vozilo. Tedaj 19-letna partnerka je bila huje poškodovana in je umrla decembra istega leta, otrok pa je preživel. 

V bližini kraja tedanje nesreče je živela tudi babica pokojne 19-letnice in je svojo vnukinjo videla ležati na cesti. "Pod glavo ji je odnesla vzglavnik, vse jo je tako šokiralo, da je potem umrla," so tedaj za Radio Nova Gradiška pripovedovali tamkajšnji prebivalci. 

Povzročitelj te nesreče pa ni bil kaznovan za nesrečo s smrtnim izidom, ker nikoli ni bilo dokazano, da je njegova tedanja partnerica umrla zaradi posledic te nesreče, saj je umrla devet mesecev pozneje. 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta