Ugrabitelj ljubljanskega avtobusa, 48-letni Kranjčan, med zaslišanjem padel v nezavest in umrl

M.R.
05.04.2019 07:53
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Danes zjutraj so nas policisti obvestili o dogodkih med včerajšnjo ugrabitvijo mestnega avtobusa v središču Ljubljane, o čemer so bili obveščeni sinoči nekaj pred 21. uro. Storilec je 48-letni Kranjčan, ki je v središču Ljubljane vstopil na avtobus in od voznika zahteval, da ga odpelje proti avtocesti, pri tem pa mu grozil z "nevarnim predmetom", neuradno izvijačem. 
Policijo je o tem obvestil eden izmed potnikov avtobusa (neuradno naj bi šlo za potnico), ki je bil v zadnjem delu avtobusa. Na kraj so takoj napotili več policijskih patrulj, ki so avtobus ustavili na Barjanski cesti pred uvozom na avtocesto. Napadalca so nato obvladali z uporabo prisilnih sredstev za vezanje in vklepanje, telesne sile, strokovnega prijela in plinskim razpršilcem. 
Policija dodaja, da je v postopku osumljeni začel izgubljati zavest, zaradi česar so mu policisti nudili prvo pomoč, oživljali so ga kasneje tudi reševalci, a brez uspeha. O tem so obvestili tudi dežurno preiskovalno sodnico in dežurno tožilko, ki sta si ogledali kraj dogodka. 

Oče potnice: Želel je na bencinski servis

​Spletni portal Siol.net je objavil zgodbo očeta potnice mestnega avtobusa. Na Siol.net poudarjajo, da identitete domnevnega očeta niso mogli potrditi. 
Za omenjeni medij pa je povedal, da naj bi približno 50 let star moški na avtobus vstopil pri Drami v središču Ljubljane. Oblečen naj bi bil v črno in imel sončna očala. Imel naj bi svetlejše lase, rahlo plešast naj bi bil, govoril pa naj bi slovensko brez kakršnega koli naglasa. Že med vstopanjem naj bi odrinil žensko, ki je kasneje poklicala policijo. 
Dve postaji kasneje, pri Tobačni na Viču je izvlekel velik izvijač in začel groziti vozniku. Pri tem naj bi razbil steklo, ki voznika loči od potnikov. Na avtobusu je bilo le šest potnikov, štiri ženske in dva moška. Moški naj bi grozil, da bo vse pobil in trdil, da ima tudi pištolo, a se je kasneje izkazalo, da je ni imel. 
Od voznika je zahteval, da ga pelje na bencinski servis na Barju. Hči moškega, ki je o tem obvestil Siol.net, je takrat poklicala policijo. Zvezo naj bi dobila šele v tretjem poskusu. Voznik pa je v tistem času tudi namerno prevozil rdečo luč, da bi tako pritegnil pozornost policije. To mu je tudi uspelo, saj ga je policijska patrulja prehitela in mu tik pred avtocestnim priključkom zaprla pot. 
Potniki so takrat zbežali z avtobusa, napadalec pa naj bi stekel za njimi. Prestregla sta ga policista, ki sta vanj uperila pištoli, zahtevala, da se uleže na tla in ga poškropila s solzivcem. S pomočjo tretjega policista so ga obvladali in vklenili. Nato naj bi moški med zaslišanjem padel v nezavest. Policisti naj bi ga skušali oživljati, a brez uspeha.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta