V Avstriji zaradi suma trgovine z drogo aretirali Anisa Ličino

Damijana Žišt
20.04.2021 19:07
V naši severni sosedi je bilo za Anisom Ličino razpisano iskanje zaradi suma prepovedane preprodaje mamil
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anisu Ličini zaradi trgovine z drogo že sodijo v Ljubljani.
Robert BALEN

V Avstriji so konec tedna zaradi suma trgovine z drogo aretirali Anisa Ličino, sicer v Sloveniji že obtoženega istega kaznivega dejanja, slovenski policisti pa so ga ovadili tudi zaradi organiziranja nasilnega protestnega shoda 5. novembra lani v Ljubljani. O prijetju so prvi poročali na Novi24TV. Slovenska policija je v zvezi z aretacijo potrdila le, da so jih avstrijski kolegi včeraj obvestili, da so v nedeljo v Avstriji na podlagi nacionalnega naloga za prijetje aretirali slovenskega državljana zaradi suma storitve kaznivih dejanj, povezanih s trgovanjem s prepovedanimi drogami. Poleg Ličine, ki so ga prijeli v nedeljo nekaj po 19. uri, sedaj pa naj bi bil v celovškem priporu, naj bi bila avstrijska policija po poročanju Nove24TV prijela še njegovega očeta zaradi sumov storitve istega kaznivega dejanja, a tega na slovenski policiji niso potrdili. Po naših podatkih naj bi bilo za Ličino, ki se v Sloveniji ukvarja s prodajo avtomobilov, v Avstriji razpisano interno iskanje oziroma nalog za prijetje, ker naj bi ga sumili sodelovanja pri trgovini z drogo. Kdaj naj bi storil domnevno kaznivo dejanje, ni znano. Ličina, ki naj bi bil na poti v Nemčijo zaradi poslov s prodajo avtomobilov, pa očitno ni vedel, da ga iščejo avstrijski organi pregona. Aretiran naj bi bil namreč med naključno kontrolo prometa na mejnem prehodu Karavanke.

Zaradi trgovine z drogo Ličini že sodijo v Sloveniji skupaj s še 31 obtoženimi. Tožilka Ličini v tej zadevi očita eno kaznivo dejanje, povezano s trgovino z drogo. Ličina je bil 3. decembra 2019 ustavljen v Nemčiji. Ob pregledu avtomobila so nemški policisti pri njem našli skoraj 90 tisoč evrov in mu denar zasegli. Tožilka Gregorčičeva domneva, da je bil Ličina kurir v tej združbi in da je bil zaseženi denar od trgovanja z drogo. Ličina krivde na predobravnavnem naroku ni priznal. V Nemčiji mu je bil namreč denar vrnjen, ko naj bi bil dokazal, da gre denar, ki ga je zaslužil s prodajo avtomobilov. (dž)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta