V Brunšviku žena z nožem nad moža: "To ni zločin, to je tragedija"

ČK
15.04.2022 18:34

V družinski tragediji je po naših podatkih umrl novinar Aleš Tihec.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zločin se je zgodil v družinski hiši v Brunšviku. 
Andrej Petelinšek

V Brunšviku v občini Starše policisti preiskujejo nasilno dejanje. Po neuradnih podatkih je umrl Aleš Tihec, javnosti znan zaradi svojega novinarskega dela, bil je namreč športni novinar. Kot smo izvedeli, naj bi bila kot osumljenka pridržana njegova žena Irena T.

Motiv za zločin še ni znan, bi pa naj ženska med prepirom pograbila nož in moža zabodla do smrti.

"Ne morem verjeti, delovali so kot složna družina. K sreči otrok v času dogodka, bilo je po poldnevu, ni bilo doma. To ni zločin, to je tragedija," nam je na prizorišču dejala ena od bližnjih sosed. Po dogodku je pred hišo videla očeta osumljenke, ki naj bi bil ves iz sebe in v šoku ponavljal: "Izkrvavel je."

Policisti dejanje še preiskujejo. 
Andrej Petelinšek

Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da so bili policisti malo pred 15. uro napoteni na intervencijo v zasebnem prostoru na območju policijske postaje Rače. Ob prihodu na kraj dejanja so našli moškega, ki ni kazal znakov življenja. Takoj so pričeli z oživljanjem, ki so ga nadaljevali še reševalci, vendar moškemu niso mogli več pomagati. Potrjujejo, da prve  okoliščine kažejo, da gre za nasilno smrt. Zaradi tega so policisti prijeli eno osumljenko in jo pridržali.

Na kraju dejanja mariborski kriminalisti opravljajo ogled kraja dejanja, ki ga v navzočnosti dežurne državne tožilke iz ODT v Mariboru vodi dežurni preiskovalni sodnik iz okrožnega sodišča v Mariboru. Več informacij bodo policisti lahko sporočili v prihodnjih dneh.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta