V krvi je imel 2,3 promila alkohola: Moški ustavil voznika, udarjal po njegovem vozilu, nato grozil še policistom

A.L.
10.05.2024 17:15

48-letnik je v notranjosti intervencijskega vozila nadaljeval s kršitvijo, razbijal in poškodoval notranjost vozila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
O kršitvah cestno prometnih predpisov bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.
Profimedia

Popoldne so bili novomeški policisti obveščeni, da naj bi na območju Ragovega voznik osebnega avtomobila z objestno in nevarno vožnjo ogrožal drugega voznika, vozilo ustavil, udarjal po njegovem vozilu in grozil.

Policisti so se takoj odzvali, kršitelja z osebnim avtomobilom citroen Berlingo izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da gre za 48-letnega voznika in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,12 miligramov alkohola oziroma 2,3 promila. Zaradi neupoštevanja opozoril in ukazov so zoper njega uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje.

48-letnik je v notranjosti intervencijskega vozila nadaljeval s kršitvijo, razbijal in poškodoval notranjost vozila. Pijani kršitelj je med postopkom z maščevanjem grozil zdravstvenemu osebju in policistom. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog. O kršitvah cestno prometnih predpisov bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče, na pristojno tožilstvo pa bodo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta