V Ljubljani z izvijačem ugrabil mestni avtobus, ko je prišla policija, je umrl

STA, M.R.
05.04.2019 03:55

Neznanec naj bi ugrabil avtobus ljubljanskega potniškega prometa s potniki, poroča spletno Delo. Voznika naj bi prisilil, da je zavil v smeri ljubljanske obvoznice. Policija je incident potrdila in sporočila, da je pri tem ena oseba tudi umrla. Policisti okoliščine dogodka še preverjajo, neuradno pa naj bi bil ubit napadalec.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Prometnoinformacijski center je poročal, da je bil na ljubljanski južni obvoznici na priključku Ljubljana - center zaradi izrednega dogodka zaprt priključek.
S policijske uprave Ljubljana so tudi pojasnili, da so bili o "varnostnem dogodku na enem izmed avtobusov potniškega prometa v Ljubljani" obveščeni nekaj pred 21. uro. "Potrdimo lahko tudi, da je ena oseba umrla. Okoliščine dogodka policisti še preverjajo," so pojasnili. Več informacij napovedujejo za zjutraj.
Direktor Ljubljanskega potniškega prometa Peter Horvat je za Delo povedal, da je neznanec nekaj pred 21. uro vstopil na avtobus mestne linije 6B, namenjen proti Dolgemu mostu. Voznika je z izvijačem prisilil, da je z avtobusom zavil proti južni obvoznici. Grozil mu je, da ga bo ubil.
Voznik je nato namerno prevozil rdeč semafor in s tem opozoril policiste, še navaja Delo. Policijo je uspela poklicati tudi ena izmed potnic na avtobusu. Zatem naj bi policisti avtobus zaustavili in poskušali storilca zajeti, a naj bi bil po neuradnih podatkih Dela pri tem ubit. Policija za zdaj tega ne potrjuje, okoliščine smrti pa še preverjajo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta