V Poreču na božični predvečer policist do smrti zbil peško

M.R.
25.12.2019 08:47

Včeraj zvečer, okoli 18.30, se je v Poreču zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrla peška, na svoji spletni strani poroča hrvaški časopis Glas Istre.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Nesreča naj bi se zgodila na, oziroma le kak meter stran, od prehoda za pešce, kjer je po domnevah domačinov, ki jih navaja omenjeni časopis, njihova sokrajanka prečkala cesto. Živela je le okoli sto metrov stran od kraja nesreče.
"Zaslišal sem trk in se obrnil, ženska je bila v zraku in je dobesedno preletela vozilo ter padla na cestišče za policijskim avtomobilom," je za Glas Istre povedal en očividec. Ocenil je tudi, da je policist vozil hitreje, kot se sicer vozi na tistem območju.
72-letna žrtev je bila tik pred nesrečo v bližnjem lokalu, kjer naj bi si pred tem kupila cigarete in se nato odpravila nazaj domov. Domačini še pravijo, da je navadno cesto prečkala na prehodu za pešce.
Glas Istre navaja tudi izjavo priče, ki je dejala, da je policist po nesreči izstopil iz službenega avtomobila in večkrat povedal, da je ni videl.
Sledi na policijskem vozilu kažejo, da naj bi voznik peško najprej zadel s prednjim odbijačem, potem naj bi jo vrglo v vetrobransko steklo, nato pa naj bi jo vrglo prek vozila.
V Istri sta na predbožični dan na cestah v razmaku petih ur umrli dve osebi. Druga žrtev je bil 66-letni voznik s puljskimi registrskimi oznakami. Ta naj bi okoli 13.20, ko naj bi iz neznanega razloga zapeljal na lev prometni pas, čelno trčil v kombi, ki je pravilno pripeljal po cesti med predorom Učka in Pazinom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta