V požaru v Suhadoloah nastalo za več sto tisoč evrov škode

M.R.
10.05.2019 18:20

V zbirnem centru za odpadke v Suhadolah pri Komendi, ki ga vodi podjetje Publikus, je v včerajšnjem požaru nastalo za več sto tisoč evrov škode, danes poroča policija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pgd Moste

Vzroka za zdaj kriminalistom še ni uspelo ugotoviti, preiskavo pa še nadaljujejo. Zato za zdaj tudi še ni znano, ali bi morda lahko vzrok povezovali s kakršnim koli kaznivim dejanjem. 
Kriminalisti PU Ljubljana so namreč danes nadaljevali z ogledom kraja požarišča. Ugotovili so, da je zagorelo na delno razsutem in delno baliranem stanju odpadkov, ki so označeni kot "lahke frakcije odpadkov". Nato se je razširil še na več približno pol ton težkih bal, v katerih so bili ostanki recikliranih odpadkov. 
Požar se je razvil tudi na delovni stroj, ki je bil zaradi tega močno deformiran. 
Pri ogledu kraja požarišča so bili tudi inšpektorji Nacionalnega inštituta za varovanje zdravja (Nijz), inšpektorata za okolje in prostor ter Inšpektorata RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami.
Sicer pa je inšpektorat za okolje in prostor ugotovil tudi, da je bilo v Publikusovem obratu v Suhadolah skladiščenih kar okoli 12.000 ton odpadkov, pa čeprav ima obrat dovljenje za skladiščenje dobrih 2500 ton odpadkov. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta