V Sisku moški vstopil v šolo, grozil in iskal župana, drama tudi na zagrebškem naslovu, kjer živi Grabar Kitarovićeva

A.L.
05.03.2021 13:14
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Hrvaški mediji poročajo o incidentu na eni od srednjih poklicnih šol v Sisku. Nekaj po poldnevu je v prostore šole vstopil mlajši moški in dejal, da ima pri sebi eksplozivno napravo. Šolo so evakuirali, moški pa se je zaprl v tamkajšnje prostore. Policija ga je na koncu uspela aretirati.

Napadalec, šlo naj bi za moškega, starega okoli 30 let, sicer očeta dveh otrok, naj bi po informacijah Indexa rekel, da je sin veterana in da išče župana Iva Žinića (HDZ). Župana v tem času ni bilo v prostorih šole, zato ga storilec ni našel.

Na kraj je prišel tudi podpredsednik hrvaške vlade in minister za veterane Tomo Medved, ki je medijem povedal, da motiv moškega še ni znan. Kasneje so hrvaški mediji sporočili, da napadalec pri sebi ni imel nobenega orožja.

Evakuirali su školu!

Objavil/a 24sata dne Petek, 05. marec 2021

Policisti so imeli danes veliko dela tudi v Zagrebu, kjer je v stanovanju ženska grozila, da se bo poškodovala. Na istem naslovu naj bi živela tudi nekdanja hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović. Po poročanju Indexa je ženska na okna zalepila tudi sporočila z besedami "v stanovanju so bombe".

[UŽIVO] Drama u centru Zagreba: Policija opkolila zgradu u kojoj živi Kolinda zbog prijetnji bombom

[UŽIVO] Drama u centru Zagreba: Policija opkolila zgradu u kojoj živi Kolinda zbog prijetnji bombom  Novinarka: Antonija Tušek Kamera: Dominic Suchar

Objavil/a 24sata dne Petek, 05. marec 2021

Drama je trajala 45 minut, ko so specialci vdrli v stanovanje in prijeli žensko. Sosedje so za hrvaški portal 24sata povedali, da gre za osebo s psihičnimi težavami, ki je že večkrat povzročala težave. Kolinde Grabar Kitarović v času incidenta naj ne bi bilo v stanovanju. 

"Takšne situacije so se in se še bodo dogajale, zato moramo narediti vse, da jih bo čim manj. Čestitam policiji za način, kako je rešila zadevi v Sisku in Zagrebu. To je dokaz njene profesionalnosti," je sporočil minister Medved.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta