V srbskem rudniku umrlo osem rudarjev

STA, ALA
01.04.2022 10:08

Eksplozija v srbskem rudniku je terjala osem življenj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Kot poroča srbska javna televizija RTS, se je po eksploziji porušil del rudnika. Po dosedanjih informacijah je umrlo osem rudarjev, okoli 20 pa je bilo poškodovanih, večinoma lažje. Na delu v izmeni v času eksplozije je bilo 49 rudarjev, nekaj še vedno ostaja ujetih pod ruševinami. Vzrok nesreče za zdaj uradno ni znan, toda nekateri srbski mediji neuradno poročajo, da je eksplozijo povzročila visoka koncentracija metana - plina, ki pogosto povzroči tovrstne nesreče v rudnikih.

Na delu reševalne ekipe

Poškodovani rudarji so večinoma utrpeli lažje poškodbe, je za RTS potrdil direktor zdravstvenega doma v Aleksincu Rodoljub Živadinović. Nesreča se je zgodila ob 5. uri zjutraj, na pomoč v rudnik Soko pa so napotili več reševalnih ekip. "Več okoliških zdravstvenih domov je poslalo vse svoje ekipe. Nekaj ljudi smo prepeljali v bolnišnico v Aleksincu, za zdaj imamo dovolj kapacitet," je dejal Živadinović. Dodal je, da večina rudarjev prihaja iz Aleksinca in okolice.

Direktor splošne bolnišnice v Aleksincu Goran Vidić je dejal, da so angažirali štiri ekipe iz tamkajšnjega zdravstvenega doma, pa tudi dve reševalni ekipi iz Zaječara in Knjaževca. Trenutno oskrbujejo 18 poškodovanih rudarjev, nihče ni v življenjski nevarnosti. "Razmere so težke. Tukaj so tudi sorodniki poškodovancev, ljudje so vznemirjeni. Na žalost to ni prva takšna nesreča, Aleksinac in okoliški kraji so znani po tem," je Vidić dodal za RTS.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta