V stanovanju 47-letnice droge in igle, zanemarjan otrok s posebnimi potrebami in tudi pasji mladič

Va
06.02.2024 13:50

V hišni preiskavi so imeli celjski policisti kaj videti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Vavpotič

Pri hišni preiskavi stanovanja, ki so jo policisti opravili pri 47-letni Celjanki, so našli in zasegli manjšo količino prepovedanih drog. V stanovanju so našli tudi več uporabljenih igel za vbrizgavanje prepovedanih drog, ki so bile na dosegu otroka in bi se lahko z njimi poškodoval. Osumljena in otrok sta živela v neprimernem, neogrevanem, zanemarjenem prostoru, neprimernem za bivanje otroka s posebnimi potrebami, so sporočili s PU Celje.

Center za socialno delo otroka začasno odvzel

Zaradi nevzdržnih razmer, v katerih je bival otrok, so obvestili center za socialno delo. Predstavniki centra so otroka začasno odvzeli in ga namestili v varno okolje.

Pri hišni preiskavi je policija naletela še na pasjega mladička, za katerega ni bilo ustreznih listin in ni bil primerno negovan, zato sta se policistom pridružila delavca Uprave RS za hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin ter psa začasno odvzela in ga namestila v karanteno.

Osumljeno  47-letnico bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog ter zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje.

Uvedli bodo tudi prekrškovni postopek zaradi kršitev določil zakona o zaščiti živali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta