(VIDEO) Dirkanje po ljubljanski garažni hiši: Policisti izdali 15 plačilnih nalogov, kaj so pokazali alkotesti?

A.L.
04.03.2024 14:18

S posnetka, ki se je pojavil na družbenem omrežju, je razvidno tudi, da se je okoli policijske patrulje zbrala večja skupina mladih in vozilu blokirala pot.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Že včeraj smo poročali, da je v soboto zvečer v garažni hiši pri nakupovalnem središču Supernova na Rudniku v Ljubljani prišlo do objestne vožnje več voznikov. Posnetek dogajanja je zaokrožil po spletu. Na kraju se je zbralo več sto ljudi, ki so divjanje opazovali in ovirali uporabo garažne hiše, zaradi česar je posredovala policija. Na kraju je bilo več policijskih patrulj.

Kot je danes pojasnil vodja oddelka za cestni promet v sektorju uniformirane policije PU Ljubljana Primož Kadunc, so izdali 15 plačilnih nalogov in pet opozoril, obravnavali pa so tudi prometno nesrečo.

Skupaj naj bi se v garažni hiši zbralo okoli 300 ljudi, med njimi veliko mladoletnikov. Policisti so odredili tudi 36 preizkusov z alkotestom, vsi testi pa so bili po besedah Kadunca negativni. Tovrstna nelegalna zbiranja naj bi se dogajala že dlje časa, začelo naj bi se približno ob izidu prvega dela filma Hitri in drzni. "V tem primeru je bilo še posebej moteče to, da se je dirkanje dogajalo v času obratovanja trgovskega podjetja. V  garažni hiši so bili še drugi ljudje, obiskovalci trgovskega središča. Bili so v nevarnosti, garažne hiše zaradi velikega števila ljudi niso mogli zapustiti. Takšno dogajanje ni nevarno samo za udeležence in gledalce pač pa tudi za naključne mimoidoče, ki so prišli v trgovsko središče," besede Kaudnca povzema Siol. 

S posnetka, ki se je pojavil na družbenem omrežju, je razvidno tudi, da se je okoli policijske patrulje zbrala večja skupina mladih in vozilu blokirala pot. Eden od prisotnih udeležencev se je celo usedel pred vozilo in svojim početjem požel navdušenje med zbranimi. Policista, ki sta prva prispela na kraj dogajanja, sta zato počakala okrepitve.

Ob tem se je po poročanju portala 24ur porodilo vprašanje, če je policija s tem na nek način priznala premoč množici. Kadunc se s tem ne strinja, pravi, da sta se policista odločila pravilno. "Prišla sta dva policista, udeležencev je bilo 300, med njimi tudi veliko mladoletnikov. Ali bi bilo primerno, da stopita iz vozila, potegneta ven pendreke in začneta razganjati množico? Jaz mislim, da ne. Mislim, da sta se pravilno odločila in počakala na okrepitve," je pojasnil. 

V garažni hiši so policisti obravnavali tudi prometno nesrečo, ki jo je povzročil eden od voznikov, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v železne stebričke, nato pa še v betonski steber. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta