Avtobusna postaja čaka (pre)potrebno obnovo

Marjan Toš
04.03.2024 05:30

Lenarška avtobusna postaja je lep čas veljala za eno lepših v SV Sloveniji, a jo je v treh desetletjih dodobra načel zob časa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lenarška avtobusna postaja že dolgo kazi videz mestnega središča Lenarta.
Marjan Toš

Potem ko je lenarška avtobusna postaja po izgradnji lep čas veljala za eno lepših v SV Sloveniji, jo je v treh desetletjih zdaj že dodobra načel zob časa. Tega se v lenarški občini dobro zavedajo, saj so deležni mnogih dobronamernih pripomb na rovaš njene zanemarjenosti. Delavci režijskega obrata sicer zgledno skrbijo za praznjenje košev za smeti in njihov odvoz, a se te venomer nabirajo. Velik problem pa je zlasti parkiranje osebnih vozil ob postajališču za avtobuse in običajno tudi na njih. Policija opozarja nepridiprave, prav tako medobčinsko redarstvo, a prizori se ponavljajo iz dneva v dan. Še več nadzora policije, redarjev in njihovo ukrepanje ne bi bilo odveč.

Zdaj naj bi bila celovita prenova lenarške avtobusne postaje vendarle pred vrati. Občina Lenart je namreč naročila izdelavo idejnega projekta obnove. Izdelali ga bodo strokovnjaki mariborskega Studia Mika. Ti ocenjujejo, da lenarška avtobusna postaja, ki meri dobrih 5000 kvadratnih metrov, ni urejena po sodobnih standardih, saj je tako rekoč povsem betonska, brez prijaznih zelenih površin. Na njej parkirajo tudi osebni avtomobili in v prostor vnašajo nered in gnečo. Predvsem pa je zanemarjena in umazana z dotrajano urbano opremo in nadstrešnico. Končno se ji obetajo lepši časi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta