(VIDEO) Na Hrvaškem jahta silovito trčila v ribiško barko, umrl je kuhar, ena oseba pridržana

STA, A.L.
18.07.2023 10:12

V pomorski nesreči jahte in ribiške barke v ponedeljek zvečer pri Murterju je umrla ena oseba, več jih je bilo lažje poškodovanih, poroča Dnevnik.hr. Jahta je po trčenju potonila, so sporočili iz luške uprave Šibenik.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Profimedia

Luški kapitan Ivan Paušić je za Hino dejal, da sta, sodeč po izjavah udeležencev, trčili jahta, dolga 12,49 metra, ki je plula pod hrvaško zastavo, in ribiška ladja, kočarica, prav tako s hrvaško zastavo, na kateri je bilo devet oseb. Trenutno še poteka zaslišanje in razgovor z vsemi udeleženci, zato bodo podrobnosti lahko razkrili po zaključku preiskave.

Policisti so v torek zjutraj sporočili, da v sodelovanju s predstavniki luške kapetanije poteka kriminalistična preiskava, v okviru katere so v policijskih prostorih pridržali eno osebo.

Portal Morski.hr medtem poroča, da je ponesrečencem prva na pomoč priskočila jahta Novela pod malteško zastavo. V nesreči je umrl kuhar na kočarici, ki je bil v času nesreče v kuhinji. Umrl je na kraju, jahta naj bi namreč zadela prav tisti prostor.

Da bodo jahto, ki je po nesreči potonila, potegnili na površje, bo trajalo še nekaj časa, še piše hrvaški medij. Gre namreč za zelo zahtevno operacijo, ki zahteva posebno opremo in potapljače.

Več informacij o nesreči najdete TUKAJ.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta