Med plavanjem na Krku mlado Avstrijko do smrti povozil voznik motornega čolna

M.R.
24.07.2019 22:18

Danes popoldne okoli 16. ure se je okoli 300 metrov od obale pri Malinski na Krku zgodila huda nesreča, v kateri je umrla mlada Avstrijka, ki je tam plavala, povozil pa jo je voznik motornega čolna.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pristanišče v Malinski na Krku
Profimedia

Nesreča se je zgodila pred mestnim hotelom v Malinski, povzročitelj pa je po poročanju hrvaškega ministrstva za morje, promet in infrastrukturo hrvaški državljan. Policisti so opravili preizkus z alkotestom, ki je pokazal, da je bil trezen.
Kopalko, rojeno leta 1991, je povozil, ko je plavala v pasu, namenjenem kopalcem. Preiskavo bodo nadaljevali jutri, saj tako povzročitelj, kot družinski člani pokojne danes niso bili sposobni za pogovor s policijo. 
Okoli 16.20 pa se je na območju Hvara zgodila še ena nesreča. Zagorela je namreč motorna jahta, ki je ob tem potonila na kraju, kjer je voda globoka približno 50 metrov. V njej naj bi bilo tudi 900 litrov goriva in če bi prišlo do bojazni, da se lahko izlije v morje, so na posredovanje pripravljeni zaposleni v za to specializiranem podjetju, še poroča omenjeno ministrstvo. Posadko so še pravočasno rešili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta