(VIDEO) Napad na Arsenovičev lokal naročil 41-letnik, razlog pa ...

M.R.
06.06.2019 13:01

Vodja mariborskih kriminalistov Andrej Kolbl je pojasnil, da so policisti in kriminalisti zaključili predkazenski postopek, povezan z napadom na gostinski lokal v Gosposki ulici, ki se je zgodil konec marca. Gre za restavracijo Rožmarin, ki je v lasti župana Saše Arsenoviča.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kraj eksplozije ...
Sašo Bizjak

Kriminalisti bodo po besedah Andreja Kolbla kazensko ovadili štiri Mariborčane. Preiskava je pokazala, da sta 21- in 17-letnik izvedla napad, in sicer tako, da sta na objekt lokala namestila pirotehnično sredstvo in ga aktivirala. Pri tem je nastala materialna škoda. 
{facebookpost}https://www.facebook.com/CasopisVecer/videos/313399979581412/{/facebookpost}
Policistom Policijske postaje Maribor I sta se oglasila sama, ko je policija v medije poslala njuni fotografiji s prošnjo, da se javijo vsi, ki bi kaj vedeli o njiju. Policija ju je zaslišala in ugotovila, da sta se pred dejanjem sestala z 41-letnikom, ki jima je za izvršitev dejanja plačal 300 evrov. Pirotehnični izdelek pa jima je izročil 48-letnik, je povedal Kolbl.
Šef kriminalistov dodaja, da je bil motiv naročnika dejanja povezan z nekaterimi Arsenovičevimi odločitvami, ki jih je sprejel v okviru svojega delovanja na položaju župana. Zaradi interesa preiskave ni razrkril, s katerimi odločitvami je bilo povezano dejanje. Je pa dodal, da naročnik dejanja ni bil nikoli zaposlen pri Arsenoviču. 
So pa policisti 41-letnika že obravnavali v preteklosti, in sicer zaradi kaznivih dejanj, povezanih s premoženjem, 48-letnika pa so obravnavali zaradi kaznivih dejanj s področja nasilja. Oba storilca, ki sta izvedla napad na lokal, sta na prostosti. Policija za zdaj še ni odkrila povezave s tem napadom, ki se je zgodil 28. marca letos in še dvema napadoma, ki sta se zgodila v tednu pred tem. Poškodovana sta bila namreč tudi Hotel Maribor in Gostilna Maribor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta