(FOTO) Policija poslala fotografijo moških, ki naj bi bila povezana z napadom na Arsenovičev lokal

A.L.
22.05.2019 12:55

Vse, ki bi karkoli vedeli o tem dejanju ali prepoznajo moška na priloženih fotografijah, policisti prosijo, da jim to sporočijo na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon Policije 080 1200.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Mariborski kriminalisti obravnavajo kaznivo dejanje povzročitev splošne nevarnosti, ki je bilo storjeno 28. marca letos ob 2.34 na Gosposki ulici v Mariboru. Neznani storilec je takrat s pirotehničnim sredstvom poškodoval steklo gostinskega lokala. S kraja kaznivega dejanja sta pobegnila dva neznana moška, ki ju je posnela nadzorna kamera.
Vse, ki bi karkoli vedeli o tem dejanju ali prepoznajo moška na priloženih fotografijah, policisti prosijo, da jim to sporočijo na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.
Kot smo tedaj poročali, so neznanci razbili steklo v restavraciji Rožmarin, ki je v lasti mariborskega župana Saše Arsenoviča. Policija je tedaj s trakom ogradila ulico med Gosposko in Vetrinjsko. Tedaj je Arsenovič povedal, da je bil to že tretji napad v zadnjem času na njegove lokale.
"Neznanci so v tem tednu z granitno kocko razbili šipo na Gostilni Maribor, pred tremi tedni so poškodovali še steklena vrata na vhodu v Hotel Maribor na Koroški cesti. Rožmarin pa naj bi poškodovalo eksplozivno telo. Napade razumem, da so usmerjeni proti meni kot županu, saj doslej takšnih primerov nismo poznali. Nimam pa nobenih indicev, kdo bi lahko stal za napadi," je tedaj povedal župan Arsenovič.
Županovo sklepanje, da je steklo lokala neznanec poškodoval z eksplozivnim sredstvom, se je tedaj izkazalo za pravilno. "Po do sedaj zbranih obvestilih in dokazih je neznani storilec na steklo lokala nastavil eksplozivno sredstvo, po vsej verjetnosti pirotehničnega izvora," je ugotovitve kriminalistov in strokovnjakov za protibombno zaščito takrat povzel vodja službe direktorja Policijske uprave Maribor Bojan Kitel. Neznanec z eksplozijo ni poškodoval samo Rožmarina, manjša škoda je nastala tudi na sosednjem objektu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta