(VIDEO) Umor črnogorskih mafijcev v Atenah: Sta morilce do svojih partnerjev pripeljali kar soprogi?

M.R.
21.01.2020 14:32

Grški mediji špekulirajo, da sta morilce, ki so v nedeljo zvečer v predmestju Aten ubili dva vidnejša pripadnika črnogorske mafijske združbe, do njiju pripeljali kar soprogi. Ti sta namreč pred kratkim prispeli v Grčijo na obisk k svojima partnerjema.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Štirje morilci so ju ubili v pričo njunih žena in dveh otrok ter ostalih gostov restavracije in njenega osebja. Dva storilca sta streljala na svoji tarči, druga dva pa sta pazila na ostale goste. V manj kot minuti je bilo v žrtvi izstreljenih najmanj 24 nabojev, nato pa je četverica pobegnila in se odpeljala s črnim terenskim vozilom. 
Grški spletni portal ethnos.gr tudi poroča, da pri ubitih niso našli orožja in da nista imela varnostnikov. "Preiskava je pokazala, da sta se žrtvi v Grčiji počutili varno. Nista imela varnostnikov, v restavraciji pa sta z otrokoma, starima 7 in 10 let večerjala sproščeno. Od vsakega je bil za mizo en otrok. Videti je, da nista verjela, da ju bodo rivali odkrili," po poročanju črnogorskih Vijesti poroča omenjeni portal. 
{embed_youtube}https://youtu.be/CfJ1keDMkPM{/embed_youtube}
Ubita sta bila Igor Dedović, ki je imel tudi slovensko državljanstvo, in Stevan Stamatović. Prvi je bil eden izmed vodij škaljarskega mafijskega klana iz Črne gore, drugi pa le podgoriške "podružnice" tega klana. 
V Grčiji naj bi bivala zadnjih nekaj mesecev, v državo pa naj bi vstopila z lažnimi dokumenti. Omenjeni grški portal še poroča, da sta njuni ženi živeli v Črni gori, v Grčijo pa naj bi prispeli v začetku januarja. In preiskovalci ne izključujejo možnosti, da so mafijci sledili ravno njima in tako prišli do njunih partnerjev. 
Včeraj so ju namreč zaslišali, a grški mediji poročajo, da prav veliko pomoči policistom nista nudili. Inšpektorjem naj bi povedali, da ne vesta, kje sta živela njuna soproga in da sta se po Atenah prevažali s taksiji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta