Z ukradenim motorjem bežala pred policisti in padla

Sijan Pretnar
13.09.2024 07:07

Koprski policisti so včeraj še iskali voznika, ki je v sredo popoldne pred njimi bežal z ukradenim motornim kolesom. Ko je med begom z motornim kolesom padel, se je pognal v beg še peš.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Voznik in sopotnik sta v sredo popoldne pred policisti bežala z ukradenim motorjem. 
Leo Caharija

Njegov sopotnik pa ni bil tako hiter, saj so ga policisti kmalu prijeli in ukrotili s prisilnimi sredstvi. Policisti so imeli v torek popoldne kar nekaj dela s predrznim voznikom motornega kolesa in njegovim sopotnikom. Ob 13.45 so ju ustavljali na Markovcu, voznik je namreč v krožišče zapeljal kljub rdeči luči, nobeden od njiju ni imel na glavi zaščitnih čelad.

Policistom sta pobegnila, vendar z mopedom nista prišla daleč. Na Beblerjevi ulici je voznik zapeljal preblizu roba cestišča in skupaj s sopotnikom padel. Takoj zatem sta se pobrala in peš stekla proti bližnjim trgovinam.

Voznik je pobegnil in so ga včeraj še iskali. Sopotnika pa so policisti hitro prijeli, a se jim je še kar upiral, zato so morali uporabiti prisilna sredstva. Ugotovili so, da gre za 22-letnega domačina.

Pri pregledu motorja, ki ga je voznik pustil na kraju nesreče, so policisti ugotovili, da je tablica, na kateri je številka okvirja, odrezana, nekdo je spraskal identifikacijsko nalepko. Policisti bodo proti neznanemu vozniku in sopotniku ukrepali zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov.

Sumijo ju tudi kaznivih dejanj ponarejanja listin in tatvine, prevažala sta se namreč z motorjem, ki je bil ukraden v Trstu. 22-letniku so policisti izdali plačilni nalog, ker med vožnjo ni uporabljal čelade in ker ni upošteval ukazov policistov. Plačilni nalog zaradi več kršitev in kazenska ovadba pa čakata tudi pobeglega voznika. Motorno kolo so zasegli in nadaljujejo s preiskovanjem okoliščin.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta