Hude poškodbe: 21-letnik s tremi potniki v ukradenem vozilu bežal pred policisti, nato pa trčil v tovornjak

M.R.
11.09.2024 07:31

Ponoči so policisti obravnavali voznika brez vozniškega dovoljenja, ki je z ukradenim avtomobilom bežal pred njimi, na koncu pa trčil v tovornjak, pri čemer so bile tri osebe poškodovane.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
21-letnik se ni zmenil za znake policistov, ki so ga ustavljali.
Robert Balen

Malo pred polnočjo so policisti na Viču v Ljubljani ustavljali osebno vozilo volkswagen passat. A se voznik na znake z modro lučjo in sireno ni ustavil, temveč je pospešeno odpeljal na obvoznico in nato naprej po primorski avtocesti. 

Policisti so mu večkrat z modro lučjo signalizirali, naj ustavi, a je vozil naprej vse do Loma, kjer je zapeljal na počivališče, na parkirišču pa zaradi neprilagojene hitrosti trčil v prikolico tovornega vozila. Policisti so ga skupaj s še tremi sopotniki prijeli, vsi so slovenski državljani. Zaradi trčenja so bili poškdovani vsi trije potniki v vozilu, med njimi jo je s hudimi poškodbami skupila potnica, ki pa ni v smrtni nevarnosti, so sporočili z ljubljanske policijske uprave. 

21-letni voznik ni bil poškodovan, policisti pa so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Poleg tega so tudi ugotovili, da je bilo vozilo včeraj ukradeno na območju Šiške. 

Policisti še zbirajo obvestila o okoliščinah kaznivih dejanj tatvine vozila in nevarne vožnje, o ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo, poleg tega pa zoper voznika vodijo tudi prekrškovni postopek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta