Zadel na lotu, prikrival zaslužek, obiskoval prostitutke, nato pa umoril svoja otroka

A.L.
26.11.2019 13:00

Policiji je sporočil, da je oborožen.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Na sodišču se je te dni razgovorila Sally Stokes, nekdanja žena Davida Stokesa, ki je pred tremi leti storil okrutni zločin. 47-letnica je na sodišču pojasnila, da se je njun odnos začel slabšati, ko je o možu odkrila več skrivnosti. V njegovi športni torbi je namreč odkrila dobitne loto listke, s katerimi je zaslužil 48.000 evrov. Stokes je ženi nenehno zatrjeval, da dela kot električar, in opozarjal, da si zato ne moreta veliko privoščiti. Kasneje je ugotovila, da je z dobljenimi tisočaki obiskoval prostitutke, si kupil nov avto in zahajal v igralnice. Ko je moža seznanila z resnico, ji je ta obljubil, da bo s tem prenehal. Dan kasneje se je zgodila tragedija.
V začetku novembra leta 2016 je ženo in otroka, stara 11 in 5 let, zaprl v hišo v Hinckleyu v osrednji Angliji. Na pomoč so poklicali sosedje, ki so slišali krike. Sally Stokes je povedala, da jo je mož udaril po glavi, z blazino pa jo je poskušal zadušiti. Med prerivanjem mu je uspela pobegniti, a jo je kmalu dohitel in jo z vso silo potisnil v steno. Takrat je zagrabil nož in jo zabodel, poročajo tuji mediji. Prav takrat so na kraj prispeli tudi policisti.
David Stokes je stekel v zgornje nadstropje in po telefonu policistom sporočil, da ima pištolo, zagrozil je tudi, da bo ubil otroka. Nato je stik s policijo prekinil, ti pa so ob prihodu v sobo našli zadavljena otroka in zabodenega Davida Stokesa, ki je storil samomor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta