Zahteva za preiskavo zaradi umora Sare Veber

Gordana Possnig Gordana Possnig
24.05.2019 18:23

Na celjsko sodišče je tukajšnje državno tožilstvo vložilo zahtevo za preiskavo zaradi utemeljenega suma storitve umora iz nizkotnih nagibov in na zahrbten način

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sebastien Abramov v priporu čaka na nadaljevanje postopkov zaradi zavarovalniške goljufije in suma, da je umoril svoje nekdanje dekle.
Gordana Possnig

Mesec dni po tiskovni konferenci celjskih kriminalistov, ki so razkrili, da so kazensko ovadili 29-letnega Sebastiena Abramova zaradi umora njegovega dekleta Sare Veber 15. marca 2015 v Pernovem pri Žalcu, so s tukajšnjega državnega tožilstva sporočili, da so na celjsko sodišče vložili zahtevo za sodno preiskavo zaradi umora iz nizkotnih nagibov in na zahrbten način. "V zahtevi za preiskavo smo predlagali tudi odreditev pripora zoper obdolženega zaradi begosumnosti in ponovitvene nevarnosti," so zapisali celjski tožilci v svoji izjavi, ki so jo posredovali medijem.
Sebastien Abramov, ki je v ljubljanskem priporu zaradi poskusa zavarovalniške goljufije v aferi zaradi odrezane roke (nad zapestjem si jo je odrezalo njegovo dekle Julija Adlešič, zadevo pa prijavilo kot nesrečo), je imel v četrtek na žalskem okrajnem sodišču obravnavo zaradi goljufije, ker mami Sare Veber Nadi Veber ni vrnil denarja (17.000 evrov) za kredit, ki si ga je uredila septembra 2014, da bi si obdolženec lahko kupil avto.
V zadevi umor Sare Veber so celjski kriminalisti štiri leta preiskovali primer, preden so na tožilstvo 24. aprila letos podali kazensko ovadbo zoper Abramova, ki se je tedaj pisal Colarič. Podrobnosti preiskave je tedaj na tiskovni konferenci pojasnil Boris Vogrinec, vodja splošne kriminalitete na celjski policijski upravi, ki je povedal, da ovadeni s policijo ni želel sodelovati in je zato precej otežil preiskovanje primera.
Sara Veber je umrla v dnevni sobi družinske hiše na naslovu Pernovo 30 pri Žalcu. Dekle je sedelo na kavču, Abramov pa je nasproti nje čistil polavtomatsko dolgocevno orožje. Več let je veljalo, da se je zgodila nesreča, ker se je med čiščenjem orožje sprožilo. Zdaj pa kriminalisti v tem vidijo umor na zahrbten način, saj je Abramov ustrelil v trenutku, ko dekle tega ni niti najmanj pričakovalo.
"Ugotovitve s kraja dogodka, v katerem je umrlo nesrečno dekle, so nakazovale, da gre za tragičen dogodek, za nenaklepno kaznivo dejanje. Nadaljnja preiskava dogodka pa je pokazala določena neskladja med ugotovitvami s kraja dejanja in našimi kasneje zbranimi obvestili. Pridobili smo večje število odredb sodišča, začeli sodelovali z različnimi tujimi varnostnimi organi, za pomoč smo zaprosili tudi Europool. Za mednarodno pravno pomoč smo prosili ameriške pravosodne organe za dokumentiranje določenih dokazov. V zadevi je sodelovalo večje število kriminalistov, opravili smo več kot 80 razgovorov, pregledali smo večje število zaseženih zavarovanih podatkov na elektronskih napravah in ob tem zbirali vse koristne informacije, ki bi lahko kakorkoli potrdile ali ovrgle naš sum naklepnega kaznivega dejanja. Pri tem bi rad poudaril, da je osumljeni ves čas uspešno manipuliral s svojci in dogodek prikazoval kot nesrečo. V zadnjem obdobju so nekateri njegovo manipuliranje le prepoznali in nam pojasnili okoliščine, na podlagi katerih smo lahko zbrali določene dokaze. S pomočjo novih in nekaterih že prej zbranih dokazov smo sedaj lahko dokazali, da gre za naklepno kaznivo dejanje," je na tiskovni konferenci tedaj pojasnil Vogrinec.
Če bo Abramov obtožen umora, mu grozi do 30 let zapora.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta