Zapeljala na dvorišče in zaprla pot motoristu

Andrej Bedek Andrej Bedek
29.07.2019 19:22

Ines Munda iz Črenšovcev je obtožena povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, v kateri je 25-letnik izgubil življenje

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dve leti bosta 18. avgusta minili od tragične nesreče v Ulici Prekmurske čete v Črenšovcih. 
Andrej Bedek

Senat murskosoboškega sodišča, ki mu predseduje sodnica Natalija Goldinskij Husar, bo pred sprejetjem odločitve o krivdi Ines Munda iz Črenšovcev, ki je obtožena povzročitve smrtne prometne nesreče iz malomarnosti, prisluhnil še dopolnjenemu mnenju izvedenca prometne stroke Francija Banfija. Ker je mnenju ugovarjal odvetnik Peter Rotar, branilec Mundove, sodišče pa je ugovor upoštevalo, bo Banfi do 25. septembra moral dopolniti svoje ugotovitve. Višji državni tožilec Drago Farič je Mundovo obtožil, da je 18. avgusta 2017 v Ulici Prekmurske čete v Črenšovcih, nedaleč od gasilskega doma, povzročila prometno nesrečo, v kateri je življenje izgubil 25-letni Štefan Tompa iz Gaberja. Tompa je vozil motorno kolo skozi Črenšovce iz lendavske smeri, ko mu je Mundova z nepazljivim zavijanjem na domače dvorišče zaprla pot, je v obtožnici zapisal Farič. Trčenje je bilo tako silovito, da je 25-letnik umrl na prizorišču nesreče.
Ker Mundova na predobravnavnem naroku ni priznala krivde, je pred sodnimi počitnicami proti njej steklo sojenje. V svojo obrambo je s solzami v očeh izpovedala, da vsakič, ko se pelje po tej cesti in zavija na domače dvorišče, podoživi 18. avgust 2017. Prepričana pa je, da ni kriva za nesrečo, saj je pred zavijanjem ravnala zelo previdno: "Ustavila sem se in spustila vozila mimo. Ker motorista nisem videla, sem zavila levo na dvorišče. Ko sva trčila, sem nekaj časa od šoka kar obsedela v avtomobilu."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta