Žena veleposlanika zapeljala v napačno smer in ubila 19-letnika, a za to ne bo odgovarjala. "Kako lahko živi s tem?"

A.L.
05.10.2019 16:14

Po nesreči se je v pismu družini oglasil veleposlanik, mož povzročiteljice, in jim izrekel sožalje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Tuji mediji poročajo o tragični prometni nesreči, ki se je konec avgusta zgodila v okolici Northamptona, severozahodno od Londona. Nesreča, ki se je zgodila v bližini ameriške obveščevalne baze RAF Croughton, se je zgodila, ko je 19-letni motorist pravilno pripeljal po svojem pasu v trenutku, ko je iz ameriške baze pripeljala voznica, ki je zavila v napačno smer in trčila v motorista. Ta je zaradi hudih poškodb umrl. 
Izkazalo se je, da je nesrečo povzročila žena ameriškega diplomata, ki se je takoj po nesreči začela sklicevati na diplomatsko imuniteto. Nadzornica Sarah Johnson s policije v Northamptonshireu je za medije dejala, da so se z osumljenko pogovorili ob prisotnosti pravnih svetovalcev, da bi ugotovili, kako ukrepati naprej. Med sestankom so jih seznanili z diplomatsko imuniteto. Da bi lahko s preiskavo nadaljevali, so po besedah Johnsonove takoj zaprosili za opustitev le te, a so jim sporočili, da to ni mogoče, saj je povzročiteljica nesreče že zapustila Veliko Britanijo. To so potrdili tudi na ameriškem veleposlaništvu in sporočili, da družini izražajo sožalje. Oglasil se je tudi britanski zunanji minister in sporočil, da je ameriškega veleposlanika poklical ter mu izrazil razočaranje nad njegovo odločitvijo.
{twitter}https://twitter.com/itvmeridian/status/1180481190471573504{/twitter}
Starši najstnika so nad nesrečo pretreseni, dodatne skrbi in žalost pa jim povzroča brezčutnost soproge veleposlanika. Charlotte Charles, mati pokojnega 19-letnika, je dejala, da so sina imeli nadvse radi, družina pa se le s težavo prebija iz dneva v dan. "Gnusi se nam. Ogorčeni smo, da ima lahko nekdo okoli sebe ovito takšno ogrinjalo imunitete. Jezna sem, da lahko nekdo zakrivi takšno stvar, se vkrca na letalo in preprosto odide. Ne morem verjeti, kako lahko s tem živi," pa je mati povedala o osumljenki. Po nesreči se je v pismu družini oglasil veleposlanik, mož povzročiteljice, in jim izrekel sožalje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta