Zloraba prostitucije: Kolovodja združbe pripravljen priznati krivdo

Predobravnavnega naroka za Mladena Bilića niso opravili, ker se s tožilstvom pogaja o morebitnem podpisu priznanja krivde. Izid bo znan prihodnji teden.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tudi včerajšnji narok je Mladen Bilić spremljal prek videokonference iz murskosoboškega zapora, kjer je priprt.
Damijana Žišt

Grosupeljčan Mladen Bilić, ki je bil po mnenju tožilstva glavni v hudodelski združbi, ki je izkoriščala prostitutke, bo očitno priznal krivdo. "Smo v zaključni fazi pogajanj s tožilstvom glede morebitnega priznanja krivde. Večina zadev je usklajenih, treba pa je še sestaviti sporazum in ga podpisati," je včeraj sodniku Srečku Škerbcu povedal zagovornik Janko Jerman. S tožilcem Matejem Mavričem sta zato predlagala preložitev predobravnavnega naroka, strinjal se je tudi 66-letni obtoženec. Vse skupaj je spremljal prek videokonferenčne povezave iz murskosoboškega zapora, kjer je priprt. Škerbec je narok preložil za en teden.

"Dam vam krajši rok, ker se tole vleče že od septembra," je dal vedeti zagovorniku, da mu ni všeč, ker sta poprej že dva naroka odpadla zaradi njegove odsotnosti. Pred enim tednom ga je zato kaznoval z 2000 evri. Jerman je včeraj dejal, da je pošiljal opravičila in pojasnila, zakaj ne more priti, in prosil za preložitev, vendar od sodišča ni dobil nobenih povratnih informacij. Škerbec je odvrnil, da bi odgovor dobil le, če bi ugodil predlogom za preložitev, in da je takšna pač praksa. Sodniku namreč ni treba strank obvestiti, da njihovi prošnji ni ugodil. O odvetnikovi pritožbi na denarno kazen pa da bo tako in tako odločilo višje sodišče. "V zvezi s tem bom sprožil določene postopke. Odvetnik si zasluži vsaj odgovor ..." je komentiral Jerman.

Obtoženi, ki ga zastopa, naj bi s soobtoženimi od septembra 2020 do hišnih preiskav decembra lani v Vili Klara v Trnovem in drugih stanovanjih po Ljubljani dekleta, domačinke, predvsem pa iz držav nekdanje Jugoslavije, silil v prostitucijo in na njihov račun zaslužil najmanj 83.700 evrov. Bil naj bi glavni povezovalni člen med pajdaši, ki so delovali v različnih skupinah. V prvi naj bi bili Laura Teuta Kovče (stara znanka sodišč naj bi se z izkoriščanjem prostitutk ukvarjala kar iz zapora na Igu oziroma med prostimi izhodi), Sashko Krstevski in Almin Rujović. V drugi Rok Kovačič in Elameri Kovačič Ljubijankić ter v tretji Edin SakićDraženka Mačak in Stefan Trajković. Bilić je zadnji, ki ga bo Škerbec vprašal o (ne)priznanju krivde. Očitkov niso priznali Teuta Kovče, Krstevski in Rujović.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta