(RECEPT) Panzanella

Zora Štok Zora Štok
28.02.2020 04:58

Ta priljubljena italijanska solata izvira iz Toskane, a jo pripravljajo po vsej Italiji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

25 dag kruha s čebulo
60 dag mesnatih paradižnikov
1,5 dl olivnega olja
po dve rumeni in rdeči papriki
3 stroki česna
1 konzerva slanih inčunov
1 jušna žlica kaper
sol
sveže mlet črni poper
4 žlice vinskega kisa
10 dag črnih oliv brez koščic
nekaj listov bazilike za okras
Kruh narežemo na dva krat dva centimetra velike kocke, jih pokapljamo z malo olivnega olja in jih v pečici pod žarom ali v ponvi brez maščobe hrustljavo zapečemo. Paprike okoli 45 minut pečemo na mreži v pečici ali na pekaču, jih potem, ko skorja malo počrni, vzamemo iz pečice in pokrijemo s krpo ter počakamo, da se malo ohladijo. Potem jih olupimo in odstranimo semenje ter peclje. Papriko narežemo na večje kose. Sardelne fileje narežemo na koščke.
Kruh, narezano papriko, sardelne fileje, kapre in olive damo v skledo. Paradižnike olupimo in jih nad cedilko, ki jo postavimo nad skodelico, razrežemo na večje kose. Semenje prestrežemo s cedilko in ostanke, ki so se nabrali med rezanjem paradižnika, prestrežemo s cedilko, potem pa s hrbtno stranjo žlice iztisnemo čim več soka. Kose paradižnika damo v skledo z drugimi sestavinami, sok, ki se je nabral, pa zmešamo s kisom, olivnim oljem, drobno zrezanim česnom, soljo in poprom. Preliv zlijemo v skledo in solato previdno, najbolje z lesenima kuhalnicama, premešamo. Pustimo stati vsaj pol ure, potem solato okrasimo z listi bazilike in postrežemo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta